Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Uručeno 60 certifikata “Proizvod hrvatskog seljaka”


  Na prigodnoj svečanosti održanoj u subotu na Gradskoj tržnici uručeni su certifikati “Proizvod hrvatskog seljaka” proizvođačima koji na tržnicu plasiraju namirnice iz vlastite proizvodnje.
  Certifikate je primilo 60 proizvođača, a osim po verificiranom dokumentu, prepoznatljivi su i po žutim majicama i zelenim pregačama. Projekt se provodi u suradnji sa Savjetodavnom službom, ističu u Univerzalu koji upravalja Gradskom tržnicom.
  Udruga hrvatskih tržnica, kako je rekao tajnik Miljenko Ernojić, podnijela je zahtjev Ministarstvu kulture da se prodaja s klupa na tržnicama proglasi nematerijalnom kulturnom baštinom
  Uz čestitke nositeljima certifikata, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu Osječko-baranjske župnije Silva Vendig kazala je da Županija nastavlja svoju tradiciju očuvanja poljoprivredne proizvodnje. Rekla je također da Europska unija upravo prepoznaje i promiče te kratke lance opskrbe.
  Nazočnima se obratio i Goran Soldo, predsjednik Gradskog vijeća, koji je naglasio da je projekt certificiranja dio sustavnih mjera kojima je cilj oživljavanje Gradske tržnice, ali i doprinos ukupnom gospodarskom razvoju.
  Vlasnicima certifikata čestitao je i gradonačelnik Zoran Vinković naglasivši da Grad svojim konkretnim mjerama nastoji pomoći gospodarskim subjektima, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i obrtnicima.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog