Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Tenini koncerti


  Protekle subote članovi najstarijeg ansambla KUD-a „Tena“, „Slavonske kraljice“, održali su svoj tradicionalni godišnji koncert koji su otvorili otvorili pjesmom „Lipo ti je kad se kuruz sije“ autora Siniše Leopolda, a potom su se redale koreografije iz Slavonije, Istre, Posavine, Baranje, Međimurja, Pokuplja, Mađarske Podravine i Bačke. Uz plesne točke, predstavili su se i članovi tamburaškog orkestra instrumentalnom točkom i solo točkom dvojnica i samice, a nastupili su i najstariji članovi „Tene“ – Muška vokalna skupina „Bećarine“ sa dvije pjesme.
  Uz domaću publiku, koncertu su nazočili i gosti iz prijateljskih KUD-ova „Osijek 1862.“i Folklornog ansambla Broda, te Kulturnog centra „Gatalinka“ iz Vinkovaca.
  Dodajmo da će sutra, 23. svibnja, godišnji koncert održati i „Tenini“ dječji ansambli „Pčelice“, „Zvončići“ i „Dukati“ kao i polaznici „Tenine“ tamburaške škole. Naziv koncerta je „Širi kolo“, a dječji će ansambli pjesmom, plesom, recitacijama i svirkom proći cijelu godinu i običaje kroz godinu – bit će tako božićnih položaja, buša, uskrsnih običaja, ljetnih radova i ašikovanja te svatova u jesen.
  Koncert će se održati u Hrvatskom domu kulture s početkom u 20 sati.

  Foto:S.B.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog