Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Poruka uz Dan Grada: “Poziv na zajedništvo i borbu za svako novo radno mjesto”


  Polaganjem vijenaca kod spomenika poginulim braniteljima na Gradskom groblju i svečanom akademijom na kojoj su uručena priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima počelo je obilježavanje Dana Grada Đakova.
  Goste, uzvanike i ovogodišnje laureate u Hrvatskom domu pozdravio je predsjednik Gradskog vijeća Goran Soldo istaknuvši da je Đakovo, “unatoč krizi, a nakon što su u proteklih nekoliko godina pametnim i odgovornim vođenjem stabilizirane gradske financije, mjesto ugodnog življenja”.

  Stanje u Gradu Đakovu puno je bolje nego prošle godine, a o tome svjedoče i veliki projekti u komunalnoj infrastrukturi, naglasio je u svom govoru gradonačelnik Zoran Vinković, najavivši početak realizacije strateškog projekta prečistača otpadnih voda te skori završetak obnove Strossmayerova trga.
  Osim ulaganja u komunalnu infrastrukturu, prioritet su i nova radna mjesta, konstatirao je gradonačelnik Vinković naglasivši da je i dalje veliki broj nezaposlenih, 1800.
  “I upravo je moja poruka svima, bez obzira na lokalne izbore, poziv na zajedništvo, na borbu za svako novo radno mjesto”, poručio je povodom Dana Grada gradonačelnik Vinković.
  Uz predstavnike gradova prijatelja Tomislavgrada i Sinja, sudionicama svečane akademije obratio je i nadbiskup u miru Marin Srakić pozvavši na zajedništvo za boljitak grada.
  U ime premijera Andreja Plenkovića, čestitku Đakovčanima za Dan Grada uputio je izaslanik Marin Mandarić ispričavši izostanak premijera aktualnim zbivanjima u Saboru te naglasivši da kroz projekt Slavonija ova Vlada pokazuje svoju brigu o ovom dijelu Hrvatske.
  Župan Vladimir Šišljagić podsjetio je da su Slavoniji, pa tako i Đakovu potrebna konkretna ulaganja u gospodarski razvoj bez kojih će Slavoniju još više napuštati mladi.

  Svečana akademija završena je dodjelom gradskih priznanja, a lauretai Godišnje nagrade su: sestra Karmela Eva Dominković, prof. dr. Ivica Raguž, Marija Maja Muškić, Državna ergela Đakovo, Puhački orkestar DVD-a Đakovo i NK Omladinac Selci Đakovački.
  Dobitnici Povelje zahvalnosti su: Bartol Bačić, Nevenka Benić, Beljan d.o.o., Marijo Bogner, Glas Slavonije Dopisništvo Đakovo, Grubeša d.o.o., Hotel Đakovo, Meteor d.o.o., Moto Klub “Hrvatski Vuk”, Nikačević d.o.o., NK Ratar Piškorevci, Obrt Blaža, Osječka Pivovara d.o.o., Plivački Klub Đakovo, Sunčane Šume d.o.o., Športsko ribolovna udruga “Šaran” Đakovo, Tamburaški Sastav Slavonia Band, Tobral d.o.o., Branka Tomljanović, Vaterpolo Klub Đakovo i Marinko Zirdum.
  Od ove godine, posebnom odlukom Gradskog vijeća, osim Dana Grada – 8. svibnja, obilježava se i Dan zaštitnika Đakova – 29. lipnja – sveti Petar i Pavao.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog