Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Konstituirano Vijeće Zavoda HAZU u Đakovu


  Danas je održana konstituirajuća sjednica Vijeća Zavoda za znanstveni i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Đakovu. Članovi Vijeća su predstavnici osnivača, odnosno Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Osječko-baranjske županije, Brodsko-posavske županije, Grada Đakova, Slavonskog Broda i Đakovačko-osječke nadbiskupije. Upravitelj Zavoda je profesor Pero Aračić, a akademik Franjo Šanjek je voditelj.
  Osnivanje Zavoda HAZU u Đakovu počelo je prije dvije godine, a ugovor o osnivanju potpisan je 25. listopada 2016. godine čime je, kako ističe akademik Šanjek, odano priznanje biskupu Strossmayeru kao graditelju suvremene Hrvatske.

  Sjedište Zavoda je u zgradi Središnje nadbiskupijske i fakultetske knjižnice u Đakovu, a cilj djelovanja bit će promicanje znanstvene djelatnosti i umjetničkog stvaralaštva u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji te županijama i gradovima osnivačima.

  Jedna od prvih aktivnosti đakovačkog Zvoda HAZU, kako je najaviio upravitelj Zavoda Pero Arčaić, organizacija simpozija o demografskom i gospodarskom stanju istoka Hrvatske koji će se održati 1. prosinca.

  I Osječko-baranjska županija osnivač je đakovačkog Zavoda HAZU.
  Župan Vladimir Šišljagić

  Grad Đakovo, kako je kazao dogradonačelnik Mirko Ćurić, od samog je početka bio zagovaratelj osnivanja Zavoda HAZU

  Đakovački Zavod HAZU obogatit će kulturni i znanstveni život u gradu, smatra dogradoančelnik Ćurić.

  Sudionike konstituriajuće sjednice Vijeća đakovačkog Zavoda HAZU primio je đakovačko osječki nadbiskup Đuro Hranić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog