Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Web anketa: Tko je budući gradonačelnik/ca Grada Đakova?

  Lokalni izbori 2017. održat će se u nedjelju, 21. svibnja 2017. godine. Prijedlozi kandidatura za izbor općinskih načelnika, gradonačelnika i župana i njihovih zamjenika moraju biti zaprimljeni (prispjeti) nadležnom izbornom povjerenstvu najkasnije u roku 14 dana od dana raspisivanja izbora, dakle 5. svibnja 2017. do 24:00 sata.

  Nadležno izborno povjerenstvo utvrdit će i u javnim glasilima objaviti zbirnu listu pravovaljanih kandidatura u roku 48 sati od isteka roka za kandidiranje, dakle 7. svibnja do 24:00 sata. Izborna promidžba počinje danom objave zbirne liste kandidatura i traje zaključno do 24 sata prije dana održavanja izbora, dakle do 19. svibnja 2017. do 24:00 sata. Redoviti lokalni izbori održavaju se treće nedjelje u svibnju svake četvrte godine, a posljednji su održani 19. svibnja 2013. godine.

  Za predstojeće izbore za gradonačelnika/cu Grada Đakova svoje kandidature za sada su javno najavile četiri žene i dva muškarca. Gradonačelnik Vinković bit će kandidat koalicije Srcem za Đakovo, koju za sada čine HSS i HNS, a „šuška“ se da će se toj koaliciji pridružiti i nekolicina drugih političkih opcija. Tu se prije svih očekuje Vinkovićev HDSSB. Đakovački HDZ i SDP na ovogodišnje lokalne izbore izaći će samostalno – kandidat HDZ-a za gradonačelničku funkciju bit će Marin Mandarić, a SDP-a Sanja Bježančević. Branka Barna nezavisna je kandidatkinja Snage Slavonije i Baranje, liste nezavisnih kandidata koja je nastala nakon raskola u HDSSB-u, a koju predvodi Vladimir Šišljagić. Kandidatkinja Živog zida, kako stoji na Facebook stranici te stranke, je Ivana Matković. Na predstojeće lokalne izbore zajedno idu i Nezavisna lista Zeleni list i Bandić Milan 365 Stranka rada i solidarnosti, a njihova kandidatkinja za gradonačelnicu je Maja Žulj.

  Kandidatkinje i kandidati su poredani po abecednom redu.

  [socialpoll id=”2435913″]

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog