Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vukovar dočekuje 27.500 mladih


  Uoči jubilarnog, X. Susreta hrvatske katoličke mladeži, čiji domaćin je Đakovačko-osječka nadbiskupija, a koji će se održati 29. i 30. travnja u Vukovaru, danas je nadbiskup Đuro Hranić održao konferenciju za novinare na kojoj je bilo riječi o organizaciji, ciljevima i porukama tog susreta koji će okupiti 27.500 mladih iz Hrvatske, ali i dijaspore i oko 1.500 volontera.
  “Geslo susreta je “Krist, nada naša” i upravo na tom tragu želimo potaknuti mlade da i pored svih problema u našem društvu ne odustaju.., poručio je nadbiskup Hranić.
  “I ovaj susret bi htio poručiti mladima da ne dopuste, ne samo da dižu ruke u beznađu i da odlaze iz ove domovine, nego da se hvataju u koštac s problematikom u ovoj domovini. Mnogi mladi odlaze zato što osjećaju da nema reda, da je puno toga prepušteno tome “snalazi se kako znaš”, da nam društvo nije uređeno, voljeli bismo te mlade na neki način ohrabriti i potaknuti da ovdje u domovini se hvataju u koštac sa problemima, da pridonesu tome da bude više reda…”, rekao je nadbiskup Hranić.
  Želimo mlade potaknuti da ima smisla vjerovati u trajne vrijednosti i ideale i ohrabriti ih i za duhovne vrijednosti, kazao je nadbiskup Hranić.
  “Moramo ohrabrivati tu našu mladost i dopustiti da oni onom svojom proročkom dimenzijom koju mladi čovjek nosi u sebi, a to je da se ne miri s onim što je trulo, s onim što je nezdravo, što nije ljudsko, što nije pošteno, i da ga još k tome ohrabrimo da se založi za izgradnju ove domovine. Nama treba ta mladost, ne smijemo dizati od njih ruke…”, zaključio je nadbiskup Hranić.
  Dobrodošlicu sudionicima X. Susreta hrvatske katoličke mladeži dobrodošlicu je poželio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava poručivši da će sva ta “mladost koja će se sliti u Vukovar obogatiti grad i donijeti mu toliko potrebnu pozitivnu atmosferu, nadu i vjeru u bolje sutra i budućnost u koju toliko ulažemo.”

  Velečasni Filip Perković, povjerenik za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije rekao je da je upravo nada ono što povezuje simboliku Vukovara i mlade u hrvatskom društvu danas.
  Mladi će tijekom dvodnevnog boravka u najistočnijoj hrvatskoj biskupiji biti smješteni u obiteljima po župama i za njih će biti pripremljen poseban program.
  Središnji dio susreta je zajedničko nedjeljno okupljanje i molitva na vukovarskom groblju odakle se u procesiji i molitvi odlazi do središta grada gdje će u dvorištu dvorca Eltz biti središnje euharistijsko slavlje u 11:30, a poslije toga je program na nekoliko lokacija i završni koncert duhovne i svjetovne glazbe.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog