Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Stečaj Pan Trgoprometa

  Rješenjem Trgovačkog suda u Osijeku od 28. ožujka otvoren je stečajni postupak nad Pan-Trgoprometom, a za stečajnog upravitelja imenovan je Tihomir Zec.
  Prvi mu je zadatak, kako je izjavio, popisati predmete stečajne mase, odnosno imovinu i napraviti inventuru stanja. Tim povodom stečajni upravitelj Pan Trgoprometa obišao je nekretnine te tvrtke u Đakovu i Slavonskom Brodu.
  “Rješenje o stečaju još nije postalo pravomoćno, postoji vjerojatnost da će netko od ovlaštenih osoba podnijeti žalbu na to rješenje, ali postupak ide dalje. Nakon što Rješenje postane pravomoćno održat će se ispitno-izvještajno ročište na kojem će vjerovnici donijeti odluku o daljnjem tijeku postupka, odnosno načinu unovčenja imovine, a ono što je zanimljivo u ovome trenutku, što sam utvrdio, da u radnom odnosu nema radnika, dakle niti jedan radnik nije zatečen u radnom odnosu u Pan Trgoprometu. Međutim, prema mojim saznanjima, postoje potraživanja radnika, ali još nisam utvrdio točan iznos”, pojasnio je Zec najavljujući da će se ispitno-izvještajno ročište održati 13. lipnja.
  “Vjerovnici u sljedećih 30 dana moraju prijaviti svoja potraživanja i tek nakon što ta potraživanja budu utvrđena ili osporena onda ćemo moći govoriti o konkretnim brojkama, odnosno o tome kolike su tražbine, a vjerovnici će odlučiti i o načinu unovčenja imovine”, dodaje Zec ističući kako je dobar dio nekretnina u Đakovu u lošem stanju.
  “Obišli smo nekretnine koje trenutno nisu u zakupu i one su u relativno lošem stanju, a jedan veći dio nekretnina je u zakupu, najvećim dijelom tvrtke Boso”, kaže stečajni upravitelj Pan Trgoprometa za čiji stečaj je zainteresiran i Grad.

  “Ne samo da se interes grada očituje u izgledu tih nekretnina nego, prije svega, u stavljanju tih nekretnina u funkciju i to je i najveći problem. Većina tih nekretnina se nalazi na korzu, odnosno u Ulici Ivana Pavla II i zjape prazne i nisu problem samo ti prazni izlozi nego, prije svega, zgrade u kojima nitko ne stanuje, a koje su u derutnom stanju počevši od samoposluge , Đame, Rome do drugih trgovina koje su bile poznate dok je Trgopromet radio”, navodi gradonačelnik ističući da je Grad zainteresiran za stečaj Pan Trgoprometa i zbog svojih potraživanja.
  “Grad je veliku većinu svojih potraživanja, a moram reći da su se i mijenjali računi i imena same tvrtke, uspio naplatiti, a u ovom zadnje vrijeme od kada tvrtka praktično i ne funkcionira išla je obaveza plaćanja komunalne naknade i ostalo je nenaplaćeno oko 800.000 kuna koje nisu u zastari i Grad će svim pravnim mogućnostima pokušati naplatiti i kroz stečajni postupak, ali isto i kroz upis i zabilježbu na određene nekretnine na području grada”, tvrdi gradonačelnik.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog