Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Spomenik “Kunama”


  Đakovo bi uskoro, a plan je do Vezova, trebalo dobiti još jedan spomenik braniteljima, odnosno poginulim i preminulim pripadnicima Kuna 3. A brigade ZNG. Tim povodom danas su Sporazum o suradnji potpisali gradonačelnik Zoran Vinković i Ante Vidić, predsjednik podružnice Udruge ratnih veterana te brigade.
  “U suradnji s Udrugom i nadležnim Ministarstvom branitelja, a na prijedlog i inicijativu ove udruge, Grad Đakovo će sudjelovati u izgradnji spomenika poginulim i umrlim pripadnicima 3. Gardijske brigade Kune, a spomenik će biti na Vijencu kardinala Alojzija Stepinca, u prolazu prema srednjim školama, vrlo blizu spomeniku “Glava koja tone” i na taj način Grad Đakovo odaje dužnu počast poginulima i umrlim pripadnicima 3. Gardijske brigade”, rekao je gradonačelnik pojasnivši da će grad osigurati i urediti zemljište.
  Prema riječima predsjednika podružnice Ante Vidića, ideja o izgradnji spomenika poginulim pripadnicima Kuna krenula je prošle godine.
  “Uz Grad Đakovo, izgradnju spomenika sufinancirat će i Ministarstvo branitelja, a u realizaciju će se uključiti i Udruga branitelja Grada Zagreba. Spomenik će biti izrađen od kamena kanfanara, izradit će ga Kamen Pazin, visina je 3,5 metra, širina je 1,5 m, a debljina je 50 cm. Osim grba RH i grba 3. Gardijske brigade na spomeniku će biti i tekst “U spomen na poginule i umrle pripadnike 3. Gardijske brigade ” , a ispod toga križ”, navodi Jozo Marjanović.
  Vrijednost novog spomenika je oko 150 tisuća kuna.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog