Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Izgradnjom dvorane Đakovo bi postalo regionalni centar tenisa”


  Na konferenciji za novinare u Teniskom klubu Đakovo predstavljen je projekt izgradnje regionalne teniske dvorane čija je površina, po idejnom rješenju, oko 3.000 četvornih metara, s tim da je površina terena 2.000 kvadrata, a ostalo su prateći sadržaji.
  Okvirna vrijednost je 2 milijuna eura, a Grad Đakovo je osigurao zemljište i sredstva za cjelokupnu projektnu dokumentaciju do građevinske dozvole, rekao je gradonačelnik Zoran Vinković.
  “Namjera je ovaj projekt, a radi se o natkrivanju tri tenis igrališta s pratećim sadržajima poput fitnesa, svlačionica …., prostorom za gledalište, nominirati prema nadležnim ministarstvima, županiji, ali isto tako ovaj projekt treba biti i europski s obzirom da je namjera Tenis kluba i Grada od Đakova stvoriti jedan regionalni centar tenisa”, kazao je gradonačelnik.
  Predsjednik Teniskog kluba Mišo Mesić pojasnio je da dvorana sa tri terena omogućava organiziranje najviših rangova turnira, a takvih objekata nema u okruženju.
  “Prema idejnom rješenju, taj objekt će biti nulte kategorije što se tiče svoje održivosti, sa sustavima geotermalnog grijanja i hlađenja, s vlastitim solarnim stanicma, odnosno objekt koji se radi ne za danas i sutra, nego za sljedećih pedesetak godina”, naglasio je Mesić.
  “Pri izradi idejnog rješenja zatvorene teniske dvorane, koja bi bila u kompleksu postojećih otvorenih terena, vodilo se računa o smjernicama Hrvatskog teniskog saveza, kako bi se dobila tri terena koja zadovoljavaju visinom kako bi se mogla odvijati natjecanja, a u sklopu same građevine , odnosno pratećih sadržaja su svlačionice, muška i ženska, sanitarni čvorovi, prostor za fitnes, ostave za sportske rekvizite i za funkcioniranje strojarskog dijela, a na katu je predviđeno gledalište , prostorija za Teniski klub, te kafić sa terasom koja bi gledala prema postojećim vanjskim otvorenim igralištima”, pojasnio je Vedran Grgas iz Đakovoprojekta

  Foto:M.M;RĐ

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog