Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Hranić: “Današnje bogoslužje nije neka folklorna priredba…”

  “Svojim sudjelovanjem u ovom ophodu mi Krista priznajemo svojim Spasiteljem i Kraljem. Današnje bogoslužje nije neka folklorna priredba koja ima povijesni značaj, već mi danas ulazimo u godišnju proslavu Kristove muke, smrti i uskrsnuća. Događaji s Isusom nisu tek povijesna zgoda za prepričavanje i za obnavljanje nego se oni tiču i nas danas. Povijest se ponavlja, Isus je i danas i priznat, ali istodobno i odbacivan, i danas je prihvaćen i pogrđivan. To se događa u svijetu, oko nas, ali i u našim životima. U svemu što živimo i proživljavamo krije se tajna naše vjernosti i istodobno naše nevjere”, rekao je na početku misnog slavlja na Cvjetnicu u đakovačkoj katedrali mons. dr. Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup.
  Naglasio je također da nijedan evanđelist nije kao sveti Matej istaknuo Isusovu osamljenost i napuštenost, sablazan njegove smrti.
  “No, nijedan nije bolje od njega naglasio značenje njegove smrti, svršetak jednoga i početak novoga svijeta….”,rekao je nadbiskup Hranić na početku Velikog tjedna uz poruku da “budemo blizu Isusu, u zajedništvu s njim, u njegovoj osamljenosti i šutnji, u njegovu predanju Ocu”.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog