Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovačkim vezovima dodijeljena oznaka “EFFE Label 2017.-2018.“

  Uz predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, pokroviteljstvo nad ovogodišnjim 51. Đakovačkim vezovima prihvatila je i Vlada RH i to svojim zaključkom sa 31. sjednice održane 13. travnja ove godine, navodi se u priopćenju gradonačelnika Zorana Vinkovića.
  Isto tako, u Grad Đakovo iz Ureda predsjednika Hrvatskog sabora Bože Petrova stiglo je i službeno prihvaćanje pokroviteljstva nad Vezovima.
  “Tradicijske vrijednosti koje promoviramo Đakovačkim vezovima sadržane su u povijesnom pamćenju našeg naroda, što svakom od nas, ali i našem gradu, Slavoniji i Baranji, te Hrvatskoj daje jedinstveni kulturni identitet”, navodi se u priopćenju gradonačelnika Vinkovića uz konstataciju da u važnost Đakovačkih vezova prepoznali i svi nositelji vlasti u Hrvatskoj.
  U priopćenju se podsjeća da će se svečanost otvorenja 51. Đakovačkih vezova dogoditi u petak 7. srpnja s početkom u 21 sat, a tradicionalna svečana povorka i zatvaranje Vezova održat će se u nedjelju 9. srpnja.
  “Međunarodna smotra folklora Đakovački vezovi odabrana je za nositelja oznake „EFFE Label“ 2017-2018., koja predstavlja izvrsnost i nudi međunarodnu prepoznatljivost jedinstvenosti pojedinoga festivala u cijeloj Europi. Riječ je o oznaci koja je dodijeljena od strane Međunarodnog žirija Europskog udruženja festivala i to nakon uspješne evaluacije prijave Vezova koja je obuhvaćala umjetničku predanost i inovativnost, uključivost u kontekstu lokalne zajednice, te europski i svjetski nazor festivala, što su Vezovi zadovoljili”, ističe se u priopćenju gradonačelnika.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog