Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Radovi na Strossmayerovom trgu gotovi do Uskrsa”

  Strossmayerov trg u Đakovu iz dana u dan sve više poprima vizure modernog europskog trga, okruženog sakralnim objektima, kako će nakon skorašnjeg dovršetka radova i njegove potpune rekonstrukcije i izgledati. Radove, za koje je izvođač dobio rok do Uskrsa, obišao je gradonačelnik Zoran Vinković, ne krijući zadovoljstvo”, navodi se u priopćenju Ureda gradonačelnika.

  – Ovo je prva temeljita rekonstrukcija trga još od Strossmayerovog vremena i vrlo zahtjevan posao koji će ovaj prostor u srcu Đakova učiniti reprezentativnim gradskim trgom, kakav imaju srednjoeuropske i zapadnoeuropske metropole. Novim opločnikom pokriva se 8.000 kvadrata, za zelenilo smo predvidjeli 3.000 kvadrata, nova je LED rasvjeta s osam kandelabera ispred kanoničkih kurija i više od 300 podnih rasvjetnih tijela, te akcentnom rasvjetom zelenila u prolazu prema policiji, a bit će ovdje i dvije fontane, kaže gradonačelnik Vinković i dodaje kako će Strossmayerov trg od tehnološki najsuvremenije opreme, osim citylightova, imati i dvije pametne klupe”, ističe se u priopćenju.

  “Točka na i” rekonstrukcije cijelog Trga, dodao je gradonačelnik Vinković, bit će obnova stepeništa pred katedralom, koje će imati rampu za invalide, a Grad s Ministarstvom kulture i Fondom za energetsku učinkovitost radi na projektu novog vanjskog osvjetljenja katedrale, koje bi istaknulo svu njezinu vrijednost i ljepotu. Ujedno se, već sada, paralelno s građevinskim radovima, obavlja sanacija ograde oko baroknog vrta ispred sjedišta Đakovačko-osječke nadbiskupije”, ističe se na kraju priopćenjaUreda gradonačelnika.

  Foto:Grad Đakovo

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog