Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Sudac Kolakušić: “Ovršni zakon jedan je od većih problema hrvatskog društva”


  “Ovršni zakon je najočitiji primjer lobističkog zakona koji je donesen i održavan na snazi u interesu vrlo uskog kruga pojedinaca koji na njemu zarađuju ogroman novaca. Samo temeljem neuplaćenih sudskih pristojbi državni proračun je oštećen za najmanje 2,5 milijarde kuna, a za koje se moglo primjerice izgraditi 41 škola sa školskom dvoranom i zatvorenim bazenom.
  Takvim zakonskim rješenjem i određivanjem nepotrebnih i nepostojećih troškova dovelo je do 330.000 blokiranih građana, a koji broj svaki dan raste. Ono što je najgore u cijeloj situaciji je da blokirani nisu u mogućnosti dalje podmirivati nikakve račune pa su oštećeni i sami vjerovnici”, izjavio je za današnju emisiju “Izravno” Mislav Kolakušić, sudac Trgovačkog suda u Zagrebu, jedan od rijetkih hrvatskih sudaca koji se usudi otvoreno govoriti o aktualnom stanju u pravosuđu, ali i društvu općenito.
  Za suca Kolakušića Ovršni zakon jedan je od većih problema hrvatskog društva.
  “Do boljeg i pravednijeg društva  možemo doći samo prakticiranjem demokracije, a građanske peticije kojim se traži od zakonodavca da se pristupi promjena očito lošeg zakona je pravi put”, smatra sudac Kolakušić navodeći da “prema dostupnim saznanjima niti jedna druga država se nije susrela s problemom blokiranih građana niti sa zakonodavnim rješenjem po kojem ovrhu na temelju računa provode javni bilježnici i Financijska agencija”.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog