Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Sufinanciranje (samo)zapošljavanja

  “Prepoznajući važnost trajne provedbe mjera kojima će se stimulirati smanjenje nezaposlenosti na području Grada Đakova i ove godine u proračunu je osiguran novac za provedbu mjere sufinanciranja zapošljavanja i samozapošljavanja”, najavljuje u priopćenju gradonačelnik Zoran Vinković koji poziva “sve gospodarstvenike da se uključe u ovu mjeru, te zaposle što veći broj naših sugrađanki i sugrađana”.
  “Svaki poduzetnik s područja grada Đakova koji odluči zaposliti osobu koja je evidentirana na Zavodu za zapošljavanje može ostvariti poticaj u rasponu od 1.500 do 10.000 kuna, a korisniku ove mjere se za zapošljavanje više osoba može dodijeliti maksimalno 50.000 kuna”, pojašava gradonačelnik ističući da je riječ o mjeri koju se provodilo i tijekom 2016. godine s namjerom da se pomogne nezaposlenim osobama, ali i poduzetnicima.
  “S 1.500 kuna sufinancirat će se zapošljavanje osobe koja je do godinu dana na Zavodu za zapošljavanje, za zapošljavanje osobe koja je bez posla od 12 do 24 mjeseca potpora je 2.500 kuna, od 24 do 36 mjeseci taj iznos je 4.000 kn, od 36 do 48 mjeseci iznos je 6.000 kuna, od 48 do 60 mjeseci 8.000 kn, a za zapošljavanje osobe koja je više od 60 mjeseci na Zavodu za zapošljavanje iznos je 10.000 kuna”, pojašnjava se u priopćenju. Uvjet je da korisnici financijskih potpora, odnosno mali i srednji poduzetnici, vlasnici obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrtnici, braniteljske zadruge i udruge, imaju sjedište i prebivalište na području Grada Đakova, da nemaju nepodmirenih obveza prema Gradu i trgovačkim društvima u njegovu vlasništvu, da imaju podmirene obveze prema državi, kao i da radni odnos osobe odnosno koja će biti zaposlena uz potporu, kao i za samozapošljavanje, mora trajati minimalno 18 mjeseci te da osoba bude zaposlena na puno radno vrijeme.
  Javni poziv za podnošenje zahtjeva traje do 31. prosinca 2017., odnosno do iskorištenja sredstava osiguranih u proračunu Grada Đakova za 2017. godinu.
  Prošle godine, kako doznajemo, kroz ovu je mjeru zaposleno 25 osoba, a koristilo ju je 12 poduzetnika u ukupnom iznosu od 80.000 kuna, s tim da je krenula 15. svibnja.
  Ove je godine u gradskom proračunu za to predviđeno 200.000 kuna.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog