Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Prvo umjetno osjemenjivanje kobila na Ivandvoru

  U suradnji sa Veterinarskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Veterinarskom stanicom Đakovo i Veterinarskom stanicom Pakrac organizirana je stručna dvodnevna radionica sa ciljem edukacije i osposobljavanja doktora veterinarske medicine za umjetno osjemenjivanje kobila na državnim ergelama. Nastavak je to, kako ističe ravnatelj Državne ergele Nidal Korabi, cjelokupnog projekta uvođenja i daljnjeg prakticiranja umjetnog osjemenjivanja u državnim lipicanskim ergelama, nakon što je resorno ministarstvo registriralo Centar za sakupljanje sjemena u Državnoj ergeli Đakovo.
  Tijekom stručne radionice, koju su vodile izv.prof.dr.sc. Nikica Prvanović Babić i izv.prof.dr.sc. Iva Getz, održan je teorijski dio koji se odnosio na cjelovit postupak provođenja umjetnog osjemenjivanja, dok je praktični dio proveden na Ivandvoru. Kako je pripusna sezona u punom zamahu, tijekom praktičnog dijela osjemenjene su prve dvije kobile Državne ergele Đakovo.
  “Ovo je vrlo značajan trenutak za ergelu Đakovo, budući da je umjetno osjemenjivanje provedeno prvi puta do sada, a sigurno je značajan iskorak ne samo za ergelski uzgoj, već i za zemaljski uzgoj lipicanaca pošto će se omogućiti da sjeme rasplodnih pastuha bude dostupno na tržištu, izajvio je ravnatelj Državne ergele Nidal Korabi.

  Foto:Državna ergela

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog