Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Osigurano zemljište za zgradu Centra za socijalnu skrb

  Gradski vijećnici na jučerašnjoj sjednici donijeli su odluku o prijenosu nekretnine, odnosno zemljišta u vlasništvo Centra za socijalnu skrb Đakovo, a riječ je o parceli na kojoj bi se trebala graditi nova zgrada te ustanove koja se nalazi u neposrednoj blizini postojeće zgrade u kojoj Centar djeluje u iznajmljenom prostoru.
  Ravnateljica Dubravka Petrović kaže da je Centar u listopadu prošle godine prošao na jednom natječaju, a izgradnja buduće zgrade trebala bi se financirati sredstvima EU kao i nadležnog Ministarstva demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, a jedan od uvjeta je bio da Grad dodijeli zemljište za budući objekt.
  “Mi smo se s Pismom namjere obratili Gradu i drago mi je što je Vijeće jučer donijelo odluku o dodjeli tog zemljišta”, ističe ravnateljica.
  Svoju odluku Vijeće je vezalo uz rok od pet godina do kada se zgrada mora izgraditi.
  “O samom početku izgradnje još zapravo ne možemo govoriti jer se moraju obaviti neki dogovori s Ministarstvom pa ćemo onda vidjeti kako krenuti s projektnom dokumentacijom, odnosno sa samom izgradnjom, ali sam projekt bi se trebao dovršiti do 2019. godine i nadam se da će se osigurati sredstva za to”, navodi ravnateljica.
  Centar za socijalnu skrb, kako ističe ravnateljica Dubavka Petrović, radi u neprimjerenim uvjetima stoga je i neophodan novi prostor.
  “Mi smo tražili zemljište površine 1.500 četvornih metara, a sama zgrada bi bila dimenzija 15X30 m, odnosno 450 kvadrata na dvije etaže što je ukupno 900 kvadrata, a sada, nažalost, djelujemo u prostoru od 292 kvadrata. Dakle, mi smo u najmu i naše prostorije su u zgradi Doma za starije i nemoćne osobe u Đakovu i novi prostor nam je nasušno potreban, nama djelatnicima, ali i našim korisnicima”, zaključuje ravnateljica Dubravka Petrović.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog