Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Održana 26. sjednica Gradskog vijeća


  Današnja 26. sjednica Gradskog vijeća, vjerojatno posljednja u ovom sazivu, protekla je u znaku jednoipolsatne rasprave o izvršenju proračuna za 2016. godinu, koje je na kraju prihvaćeno većinom glasova, uz 2 protiv i 2 suzdržana.
  I dok su gradonačelnik Zoran Vinković i predsjednik Gradskog vijeća Goran Soldo isticali da je proračun konsolidiran, da je izvršen sa gotovo 92 posto, da grad uredno izvršava sve svoje obaveze i da su zaustavljeni negativni trendovi, oporbeni vijećnici SDP-a i HDZ-a zamjeraju izostanak kapitalnih projekata, posebno onih koji bi se trebali financirati sredstvima EU fondova, a Ante Raspudić zamjerio je što se nije iskoristio suficit proračuna od 7 milijuna kuna za investicije.

  Vijećnici su također većinom glasova izglasali i dopunu Statuta Grada prema kojoj Dan grada Đakova ostaje 8. svibnja, ali se utvrđuje da su zaštitnici grada Sv. Petar i Pavao i da je Dan zaštitnika Grada Đakova 29. lipnja.
  Većinom glasova vijećnici su donijeli i odluku o dodjeli gradskih javnih priznanja, a ovogodišnji laureati Godišnje nagrade su: sestra Karmela Eva Dominković za doprinos vjerskom i društvenom životu, prof. dr. Ivica Raguž, dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu za doprinos visokoškolskom obrazovanju i Marija Maja Muškić za doprinos kulturi.
  Laureati Godišnje skupne nagradu su: Državna ergela Đakovo, Puhački orkestar DVD-a Đakovo i NK Omladinac Selci Đakovački.
  Za Povelju zahvalnosti, za posebna ostvarenja na području javnog djelovanja predloženi su: Bartol Bačić, Nevenka Benić, Beljan d.o.o., Marijo Bogner, Glas Slavonije Dopisništvo Đakovo, Grubeša d.o.o., Hotel Đakovo, Meteor d.o.o., Moto Klub “Hrvatski Vuk”, Nikačević d.o.o., NK Ratar Piškorevci, Obrt Blaža, Osječka Pivovara d.o.o., Plivački Klub Đakovo, Sunčane Šume d.o.o., Športsko Ribolovna Udruga “Šaran” Đakovo, Tamburaški Sastav Slavonia Band, Tobral d.o.o., Branka Tomljanović, Vaterpolo Klub Đakovo i Marinko Zirdum.
  Na dnevnom redu današnje sjednice bila su i izvješća o poslovanju gradskih poduzeća u prošloj godini, a sjednica je počela aktualnim satom tijekom kojega je više vijećnika ukazalo na sve prisutniju prometnu problematiku u gradu nakon što je počela rekonstrukcija Strossmayerovog trga, a izrazili su bojazan da će to biti još izraženije nakon početka rekonstrukcije Preradovićeve ulice.
  Na dnevnom redu današnje sjednice bilo je još nekoliko točaka o čemu ćemo izvijestiti u sutrašnjim informativnim emisijama.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog