Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Naružuju li nove grobnice spomenik braniteljima?


  Izgradnju nekoliko grobnica uz spomenik poginulim braniteljima na ulazu u Gradsko groblje Ivica Mandić, predsjednik đakovačke podružnice HNS-a, nazvao je devastacijom tog prostora.
  “Razlog tiskovne konferencije je da bismo zaštitili groblje jer se o ovom groblju vodi računa oko dva stoljeća, a posebna briga se počela voditi prije osam godina kada je ovaj prostor izgledao puno drugačije, a na prijedlog arhitekata i ljudi koji se bave hortikulturom zamišljen je to ovako kako sad izgleda. Mi ovdje protestiramo u ime velikog broja građana Đakova koji su nezadovoljni ovim što se sada radi. Ako će tri grobna mjesta spasiti Univerzal ili ovaj grad, pitam gradonačelnika Vinkovića da li je u rješenju ovog prostora bilo zamišljeno ovako. Neka odgovori konkretno i neka se očituje jasno…”, kazao je Mandić istaknuvši da u tom prostoru uz spomenik poginulim braniteljima i Kalvariju nije trebalo biti novih grobnih mjesta.

  O izgradnji novih grobnica u neposrednoj blizini spomenika poginulim braniteljima očitovao se i prozvani gradonačelnik Zoran Vinković koji u tome, kako kaže, ne vidi toliki problem i dodaje da nije odgovoran za to, nego je to uprava Univerzala. No, kaže da se njemu osobno to ne sviđa.
  “Ja sam rekao da se meni osobno ne sviđa, ali nije sada stvar sviđanja ili nesviđanja, …ali…, nemam ništa protiv da ono ostane i da će veća šteta biti napravljena ukoliko se to izuzme… Dakle, moj ukus ovdje nije bitan, bitno je ono što sam već rekao na početku… ja svoje izjave ne povlačim. Dakle, nije učinjena nikakva šteta niti izgledu groblja niti spomeniku hrvatskim braniteljima. Naprotiv, smatram da jednostavno te grobnice neće naružiti izgled gradskog groblja, ali meni se osobno ne sviđa”, odgovorio je HNS-u gradonačelnik Vinković dodajući također da su te grobnice namijenjene prodaji građanima.

  Kratkim priopćenjem direktora Mile Kaselja očitovala se i uprava Univerzala.
  ” Gradsko je groblje proteklih godina, zahvaljujući kontinuiranim investicijama Grada Đakova i tvrtke Univerzal, koja njime upravlja, postalo jedno od najuređenijih i najljepših groblja u Hrvatskoj. Produkt je to sustavnog planiranja i projekta cjelovitog uređenja, koji je izradila projektantska kuća Đakovoprojekt, a iz kojeg proizlazi izgradnja i uređenje novih grobnica, što ni u najmanjoj mjeri ne narušava vizuru prostora. Uvažavajući slobodu mišljenja svakoga građanina, smatramo da Gradsko groblje ne smije biti teren za političko djelovanje uoči lokalnih izbora”, navodi se u priopćenju direktora Univerzala Kaselja.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog