Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Gradonačelnikov odgovor HNS-u

  Neriješeni imovinsko-pravni odnosi razlog su izostanka infrastrukture u Ulici Otona Ivekovića, odgovorio je na kritike iz HNS-a gradonačelnik Zoran Vinković.
  “Grad je u proteklih godinu dana imao niz sastanka u vezi rješavanja imovinsko-pravnih odnosa i ne može se krenuti u investiciju ako niste riješili imovinsko-pravne odnose. Riješeno je dakle, mogućnost postavljanja rasvjete, isto tako i to na područjima koja su vezana uz ove dvije zgrade kolektivnog stanovanja koji i predstavljaju najveći problem”, konstatirao je Vinković podsjetivši da su stanari, odnosno novi vlasnici tih stanova prilikom kupnje znali uvjete, odnosno da su znali da nemaju kanalizaciju i da su spojeni na septičku jamu.
  Dodao je također da Grad nije izdavao građevinsku dozvolu niti uvjete, nego Ured državne uprave, a najavio je da će u dijelu ulice gdje su riješeni imovinsko pravni odnosi biti postavljena javna rasvjeta i biti izgrađena pješačka staza.
  “S obzirom da je to zahtjevan teren, radi se i projekt kanalizacije koja će imati nekoliko prepumpnih stanica, a investitor je Đakovački vodovod iz sredstava za razvoj. Dakle, ostaje nam riješiti još pet vlasnika zemljišta, svakodnevno je Grad u kontaktu, međutim, Grad ne može platiti ako neki vlasnik traži deset puta skuplje od procjene ovlaštenog sudskog vještaka”, tvrdi gradonačelnik navodeći također da ni izgradnja parkirališta uz pristupnu cestu prema groblju nije moguća, odgovorio je HNS-u gradonačelnik Vinković.
  “Parkiralište uz cestu je nemoguće izgraditi jer samo cesta je gradsko vlasništvo, a sve ostalo oko ceste je privatno vlasništvo”, odgovara gradonačelnik.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog