Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Eko-etno radionice “Tradicijom do zdravlja”


  Povodom Svjetskog dana zdravlja, koji se obilježava 7. travnja, danas je u Srednjoj strukovnoj školi Antuna Horvata održan niz eko-etno radionica s temom “Tradicijom do zdravlja – kamen, kukuruz lan”.
  U projekt je uključeno 200 učenika i 20 nastavnika, a osim starih i zaboravljenih alata i tradicijskih jela i običaja, na eko-etno radionicama Srednje strukovne škole mogla se čuti i pomalo zaboravljena šokačka rič.

  Isto tako, u projekt su uključeni i gosti iz vinkovačke Strukovne škole i učenici đakovačke Osnovne škole Josipa Antuna Ćolnića, tvrtke Žito, Muzeja i Turističke zajednice, pojašnjava voditeljica Dubravka Scharmitzer.
  “Odlučili smo se promovirati kukurz, lan i kamen, odnosno skoro zaboravljene namirnice u prehrani, a sve smo objedinili kroz priču “tradicijska prehrana i tradicijske namirnice”. Radionicama su učenici i nastavnici, kroz različite struke i tehnike rada, prezentirali kamen, kukurz i lan i sve što se povezuje s tradicijom i zdravljem”, pojašnjava voditeljica projekta.

  Projektna nastava, kako navodi ravnatelj Mirko Ćurić, česta je u Srednjoj strukovnoj školi Antuna Horvata.
  “Na taj način pokušava se ne samo odraditi ono što je u nastavnom planu i programu nego i referirati se na područje u koje živimo, dosta toga psvećujemo zdravoj prehrani, zdravom načinu života, ali i očuvanju naše tradicije. Želja nam je, isto tako, potaknuti naše građane, ali i šire, na korištenje nekih namirnica, materijala koji su izašli iz uporabe, a smatramo da bi trebali i dalje biti dio našeg svakodnevnog života”, kaže ravnatelj Ćurić.

  Kroz ovakve projekte učenici stječu osnovna znanja potrebna za nastavak školovanja i dobro prihvaćaju takve oblike rada, ističe i profesor Darko Rajković.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog