Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Biskup Štambuk: “Misionari su borci na prvoj liniji fronte”

  U organizaciji Nacionalne uprave Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj i Đakovčako-osječke nadbiskupije od 6. do 9. ožujka u Biskupijskom sjemeništu u Đakovu održava se Godišnja skupština Nacionalnog vijeća Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj. Ta ustanova Katoličke Crkve pomaže djelovanje misionara u misijskim zemljama Afrike, Azije, Južne Amerike i Oceanije, istaknuo je hvarsko-bračko-viški biskup monsinjor Slobodan Štambuk, predsjednik Vijeća za misije Hrvatske biskupske konferencije. Biskup Štambuk misionare naziva “borcima na prvoj liniji fronte”.
  “U ovome trenutku na raznim stranama svijeta djeluje 90 misionara i misionarski hrvatske krvi i zaista, te naše pionire moramo podržati i u tom smislu je i ovaj sastanak u Đakovu na kojem želim o domisliti na koji sve način im možemo pomoći”, kazao je biskup Štambuk istaknuvši da je opasnost sastavni dio misijskoga rada.
  “Misionarski poziv uključuje opasnost, to je vodopad za koji nikada ne znaš gdje će završiti i u koju će dubinu baciti”, slikovito je misionarski rad prikazao biskup Štambuk dodavšikako “naš čovjek, Hrvat, bilo u Hrvatskoj bilo u BiH, ima istančan osjećaj za misije i misionare odvajkada i rado pomaže svojim prilozima”..
  Sudionike skupa pozdravio je đakovačko-osječki nadbiskup u miru Marin Srakić istaknuvši da je upravo misijsko, odnosno misionarsko djelovanje Crkve jedno od njezinih prepoznatljivih obilježja bez kojega bi Crkva postala “sterilna starica koja malo, po malo nestaje, izumire…”. I upravo kako se to ne bi dogodilo, pri svakoj biskupskoj konferenciji djeluje Vijeće za misije, istaknuo je nadbiskup Srakić.
  “Mi radimo zajedno s Biskupskom konferencijom BiH jer velika većina naših hrvatskih misionara upravo potječe iz BiH”, ističe nadbiskup Srakić naglasivši da bi na ovom susretu u Đakovu završio i mandat biskupu Štambuku koji je dugi niz godina uspješno vodio Vijeće za misije HBK.
  U radu Godišnje skupštine Nacionalnog vijeća Papinskih misisjkih djela u Hrvatskoj sudjeluje i nacionalni predsjednik velečasni Antun Štefan i monsinjor Luka Tunjić, nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u BiH.
  U večernjim satima svi ravnatelji Papinskih misijskih djela sudjelovat će na misnim slavljima u župama Đakovačko-osječke nadbiskupije.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog