Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Učenici Strukovne škole u Lyonu

  Srednja strukovna škola Antuna Horvata od 24. do 27. veljače sudjelovala je na projektnom sastanku partnerskih škola u Lyonu s tamošnjom hrvatskom školom.  Projekt  financijski podupiru Ministarstvo znanosti i obrazovanja i  Osječko-baranjska županija, a na sastanak su otputovali učenici Marija Lasić (1.tm), Stjepan Prakljačić (3.tm) i Marko Kovačević (3. tm) u pratnji voditeljice projekta Dubravke Bradić i Marije Pataran. 
   Na susretu se posebno stavio naglasak na srednjovjekovne povijesne francusko-hrvatske veze.
  Do sada je već realiziran dio projektnih aktivnosti u koje je bio uključen velik dio nastavnika i učenika škole.
    Održane su radionice izrade srednjovjekovnoga nakita (naušnica, češljeva i ukrasnih igala), radionice izrade licitara, srednjovjekovnih kolača, izrada sapuna po srednjovjekovnoj recepturi, predavanja o načinima obrade zemlje u srednjem vijeku, kao i izrada glinenih replika Bašćanske ploče te radionice obrade metala na srednjovjekovni način. Održane su male glagoljaške škole, učenici su proučavali hrvatske i europske matematičare i fizičare toga vremena, izrađivali kreme po starinskoj recepturi, prepoznavali kako pronaći i koje je ljekovito bilje bilo prepoznato u tome vremenu, a učenici su proučavali i dostupnu arhivsku građu o srednjovjekovlju u Slavoniji, stećcima u Dragotinu, srednjiovjekovnim Gorjanima, Đakovu i Hrvatskoj.
  U travnju će na partnerski susret doputovati učenici i nastavnik iz hrvatske škole u Lyonu i učenici i nastavnici iz hrvatske škole u Tomislavgradu.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog