Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Zaleđen Borovik

  Niske temperature, koje su zahvatile i Slavoniju, i dalje su vijest dana u Hrvatskoj. Nakon jučerašnjih rekordnih minus 18, noćas je u Đakovu izmjereno minus 11, doznajemo u meteorološkom mjernom centru.
  U Đakovštini zbog niskih temperatura nema većih problema, a najviše ih je u vodoopskrbi i to u onim domaćinstvima koja nisu dovoljno zaštitila vodovodne instalacije, odnosno vodomjere. Naime, dosad ih je smrzlo tridesetak.
  Opskrba plinom je normalna, a zbog niskih temperatura potrošnja je povećana tridesetak posto.

  Zbog niskih temperatura najveći dio površine jezera Borovik je pod ledom čija debljina se, kako doznajemo od Vjekoslava Ivančića, voditelja posade na brani Borovik, kreće od dva do 8 centimetara.
  “Ostao je još jedan mali dio nezaleđen, dvije površine po četrdesetak kvadrata, gdje preživljavaju preostale patke i liske jer su kormorani i labudovi otišli ..”, ističe Ivančić navodeći da se jezero smrzava kada temperatura dobije negativne predznake i kada nema vjetra.
  Jezero Borovik, čija površina je 165 hektara, najveća je vodena površina u istočnoj Hrvatskoj, a njegovo zaleđivanje privlači veliku pozornost posjetitelja.

  Foto:Dražen Fehir

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog