Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Univerzal širi poslovanje na općine Trnavu i Levanjsku Varoš

    Komunalno poduzeće Univerzal širi uslugu odvoza i zbrinjavanja komunalnog otpada na područje Općine Trnava i Općine Levanjska Varoš, najavio je na konferenciji za novinare predsjednik Skupštine te tvrtke Zoran Vinković. Grad Đakovo, kako je rekao, jedan je od rijetkih gradova koji nema problema sa zbrinjavanjem otpada.

    “S ove dvije općine Univerzal obavlja tu djelatnost u pet jedinica lokalne samouprave, a namjera je proširiti i na druge općine jer Grad i Univerzal jedini imaju riješeno pitanje odvoza i deponiranja otpada, odnosno legalnu deponiju”, kazao je gradonačelnik najavivši i izgradnju deponije za građevinski otpad, a ugovori će biti potpisani s desetak općina.

    I predsjednik Nadzornog odbora Goran Soldo najavio je proširenje usluge odvoza otpada na preostale općine, odnosno Gorjane, Punitovce i Strizivojnu, a odvoz u Trnavi i Levanjskoj obavljat će se, kako je pojasnio, četiri puta mjesečno; jedan tjedan bit će  mješani otpad, zatim plastika, pa miješani i jedan tjedan papir. S obzirom na populaciju na tom području procjene su, tvrdi Soldo, da će to biti dovoljno.

    Odluku o angažiranju Univerzala za zbrinjavanje otpada Općina Trnava donijela je nakon što je istekao ugovor dosadašnjem koncesionaru, pojasnila je načelnica Irena Mikić Brezina.

    “Budući da smo suvlasnik Univerzala nije bilo potrebe raspisivati koncesiju nego smo se uspjeli dogovoriti, a Općina je proteklih godina nabavila svu potrebnu komunalneu opremu, odnosno zelene, plave kante i kompostere i kontejnere za zelene otoke”, naglasila je načelnica.

    Slična situacija je i u Levanjskoj Varoši gdje je još prije desetak godina, kako je pojasnio načelnik Slavko Tidlačka, općina uz pomoć Univerzala sanirala divlju deponiju.

    Tvrtka Univerzal je kroz ove dvije općine dobila tisuću novih korisnika, zaključio je direktor Mile Kaselj.

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog