Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U bivšem rodilištu specijalističke ordinacije

  Prostor bivšeg đakovačkog rodilišta, koji je već osam godina prazan, uprava Doma zdravlja, kako doznajemo od ravnatelja Bore Knezovića, planira prenamijeniti, odnosno preurediti u prostor namijenjen za sedam specijalističkih ordinacija.
  U dijelu tog prostora dosad je bilo savjetovalište i radionice za trudnice i rodilje, a najveći dio je bio prazan, ističe ravnatelj navodeći kako je uprava, uz suglasnost Upravnog vijeća, donijela odluku o prenamjeni. Tu će biti smještena ordinacija interne medicine ( liječnik je na specijalizaciji), okulistika, ordinacija psihijatra, pedijatra koji je također na specijalizaciji, te po potrebi i druge specijalističke ordinacije u suradnji s osječkom bolnicom, čime će se podići kvaliteta tih budućih, ali i postojećih ordinacija.
  Riječ je o prostoru površine 420 četvornih metara, a za preuređenje već je ishođena i građevinska dozvola, navodi ravnatelj Knezović.
  “Sredstva potrebna za tu investiciju mogu se osigurati preko Ministarstva zdravstva iz europskih fondova namijenjenih upravo za prenamjenu i adaptaciju prostora kako bi se podigla kvaliteta i mi ćemo aplicirati za ta sredstva, a osim toga preko decentraliziranih sredstava u Županiji je osigurano 7 milijuna kuna, a vrijednost ove investicije je oko 3 milijuna”, pojašnjava ravnatelj Knezović. Uz ta decentralizirana sredstva i nešto vlastitih izgledna je realizacija te investicije, najavljuje Knezović.
  Prenamjena i adaptacija prostora bivšeg rodilišta omogućila bi podizanje kvalitete usluga i u drugim objektima Doma zdravlja, ističe ravnatelj Knezović dodajući međutim, da se time ne odustaje od rodilišta.
  “Rodilište nije zaboravljeno jer mi istodobno s ovom pričom o prenamjeni tog prostora radimo na izradi dokumentacije za projekt dogradnje tog objekta na čijem katu bi bio prostor namijenjen rodilištu. Jedna đakovačka projektantska firma već radi na nacrtu, odnosno projektu rodilišta na katu postojećeg prostora, a prethodno su izvršena statička i druga ispitivanja i mjerenja, predviđen je i prostor za lift i sva potrebna logistika kako bismo bili spremni u slučaju potrebe……”, pojašnjava Knezović.
  Osim te investicije, predviđene su i druge među kojima, a tragom pitanje jedne naše slušateljice, i toalet za invalide u prostoru fizikalne terapije, zaključuje ravnatelj Doma zdravlja Boro Knezović.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog