Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Odgovor Ureda premijera na Feketeovo otvoreno pismo

  Iz Ureda predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića stigao je odgovor na otvoreno pismo predsjednika Udruge invalida rada Đakovo Stjepana Feketea u vezi s postotkom tjelesnog oštećenja donjih ekstremiteta koji je uvjet za korištenje povlastice oslobađanja naplate cestarine za korištenje autocesta.
  S tim u vezi, kako se navodi u odgovoru predstojnika Ureda premijera Davora Božinovića, zatraženo je očitovanje Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Ministarstva financija.
  “Slijedom odgovora navedenih ministarstava Ministarstvo rada i mirovinskog sustava planira izmijeniti Uredbu o metodologiji vještačenja te će u sladu s time, trebati izmijeniti i zakon o cestama usuglašavajući ga s ostalim propisima. Pri tom će se preciznije utvrditi kriteriji u zbrajanju pojedinih ocjena tjelesnog oštećenje te uzeti u obzir težina tjelesnog oštećenja i preostale funkcionalne sposobnosti”, navodi se u odgovoru u kojem se također ističe da je “cilj promjena prepoznati i omogućiti povlastice upravo onim osobama s invaliditetom, kojima će takva povlastica djelomično nadoknaditi povećane troškove nastale zbog otežane pokretljivosti”.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog