Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Zbrinjavanje božićnih drvaca

  Komunalno poduzeće Univerzal od četvrtka 12. siječnja počinje prikupljati božićna drvca koja trebaju bit odložena na uobičajenim mjestima gdje se nalaze kante i spremnici s otpadom. Drvca će se prikupljati do sredine sljedećeg tjedna, najavljuje se u priopćenju u kojem se navodi da će prikupljena drvca biti usitnjena i poslužit će kao kompost.
  “Ovakav je vid zbrinjavanja sukladan Zakonu o održivom gospodarenju otpadom i uklapa se u projekt kompostiranja biootpada u kućanstvima”, kaže u priopćenju predsjednik Gradskog vijeća Goran Soldo ističući da će biti zbrinuto oko 8.000 božićnih drvaca.
  Paralelno s aktualnim prikupljanjem božićnih drvaca, navodi se dalje u priopćenju, pristižu i prvi rezultati pilot projekta kompostiranja u sklopu kojega je prošlog proljeća domaćinstvima podijeljeno prvih 200 kompostera za zasebno prikupljanje organskog otpada, čime je, kako se ističe, smanjena količina miješanog otpada.
  Analize pokazuju kako bi bilo korisno i praktično komposterima opremiti sva kućanstva, a to se namjera realizirati kroz projekt prekogranične suradnje sa srodnom tvrtkom Biokom iz Pečuha.

  Foto:Univerzal

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog