Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Hemco proizvodi košulje za hrvatske časnike

  Među tvrtkama koje su jučer potpisale ugovore o nabavi vojne opreme za Oružane snage Republike Hrvatske i Ministarstvo obrane je i đakovačka tvrtka Hemco.
  Prema riječima direktora Slobodana Mihalja, to je samo nastavak dosadašnje suradnje koja traje već više od 15 godina.
  “Ugovor je na 5.000 komada košulja i to nam popunjava kapacitete u prvom i drugom mjesecu kada je manje narudžbi, a na natječaju smo prošli zbog toga što smo zadovoljili sve uvjete koje Ministarstvo obrane traži, odnosno kvalitetu i cijenu. To je ujedno znak da možemo kao tvrtka dati odgovor na sve jer radimo po stvarno visokim referencama”,pojašnjava direktor Mihalj.
  Novim ugovorom s Ministarstvom obrane tvrtka Hemco, koja zapošljava 161 djelatnika, izrađivat će službene košulje za časnike i dočasnike Hrvatske vojske.
  Svojim asortimanom radne i zaštitne odjeće Hemco je već poznata tvrtka u Hrvatskoj, ali i izvan zemlje. Prošle godine je oko 35 posto proizvodnje bilo namijenjeno izvozu, a izvoze u Sloveniju, Mađarsku, Češku, Slovačku, Rumunjsku, Srbiju, BiH. U posljednje vrijeme osvaja se polako i njemačko tržište, kaže direktor Mihalj.
  “Pokušavamo se snaći na inozemnom tržištu jer se ovdje smanjuje kupovna moć, a naš asortiman je specijalna radna odjeća, vojska policija, vatrogasci, odjeća i oprema za ugostiteljstvo, za poljoprivredu, za industriju, odnosno zaštitna odjeća radnika”, navodi Mihalj ističući da su se uvjeti poslovanja u Hrvatskoj poboljšali, ali i da je smanjena potražnja jer je jedna cijela grana poput graditeljstva bila uništena.
  “Vide se pomaci i kod nas, no naša strategija je okrenuta prema izvozu”, zaključuje direktor tvrtke Hemco koja ove godine obilježava 25. obljetnicu djelovanja.

  Foto:MORH;Hemco

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog