Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Gradonačelnik odbacuje SDP-ove tvrdnje o kazni Grada

  Đakovački SDP u najnovijem priopćenju upitao je gradonačelnika je li istina da je Grad dobio kaznu zbog nepoštivanja prava zaposlenika?
  “Početkom prosinca prošle godine u Narodnim novinama objavljen je natječaj za prijem u službu na neodređeno u Gradu Đakovu. Tražilo se nekoliko referenata u Uredu gradonačelnika, Odjelu za društvene djelatnosti i Odjelu za komunalne djelatnosti. Na službenoj stranici Grada objavljeno je proši tjedan kako je za neka radna mjesta natječaj djelomično poništen, a kako je naznačeno, „protiv odluke nije dopušteno podnošenje pravnih lijekova“, odnosno žalba. Nije navedeno pak zašto se neki natječaji djelomično poništavaju. Za ostala radna mjesta, na kojima već rade zaposleni na određeno, biti će provedeno daljnje testiranje”, navodi se, između ostalog, u priopćenju SDP-a uz konstataciju kako se pojavila informacija da je Grad dobio kaznu radi nepoštivanja prava djelatnika zaposlenih na određeno u gradskoj upravi.

  Tvrdnje iz SDP-ova priopćenja gradonačelnik Zoran Vinković kategorički odbacuje povezujući ih uz, kako kaže, raniji početak predizborne kampanje.
  “Kategorički odbijam, Grad nije dobio nikakvu kaznu. Grad je raspisao natječaj za popunjavanje slobodnih radnih mjesta, u ovom trenutku vrši se testiranje kandidata, a što se tiče poništenja dijela natječaja moram reći da su sada daleko viši kriteriji prilikom zapošljavanja u Gradu na tim radnim mjestima. Tu se potkrala pogreška s obzirom da su pročelnici raspisivali natječaj, a ne gradonačelnik. Naime, do sada su na tim radnim mjestima radili ljudi koji su otišli u mirovinu, dakle koje sam i ja zatekao i imali su srednju školu, a s obzirom da za višeg stručnog referenta treba ipak viša ili visoka stručna sprema zbog toga je dijelom poništen natječaj”, pojašnjava gradonačelnik Vinković.
  Gradonačelnik također najavljuje da će ovih dana biti raspisan i natječaj za pročelnike, odnosno za četiri odjela; na novi Odjel za poljoprivredu, gospodarstvo i turizam, Ured gradonačelnika, Odjel za financije i Odjel za komunalne djelatnosti.
  “Za ova tri zadnja odjela činjenica je da je nadležna inspekcija utvrdila da se još 2000. godine morao raspisati natječaj za pročelnike s obzirom da su tada pročelnici bili po funkciji članovi Poglavarstva. Dakle, punih 16 godina to nikome nije smetalo, ali evo, netko se pozvao na neki zakon i Grad poštiva i odluke inspekcije, a tvrdi da nikakva kazna nije bila nego će, evo, ovih dana raspisati natječaj i za već postojeća tri pročelnika, odnosno za tajnika Grada, pročelnika Odjela za financije, pročelnika Odjela za komunalne djelatnosti kao i za novi Odjel za gospodasrtvo, poljoprivredu i turizam”, zaključuje Vinković kategorički, kako kaže, odbacujući sve navode SDP-a koje naziva “njihovim snovima”.

  Foto:SDP

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog