Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • AVD uređaj za Nazorovu školu

  Na inicijativu udruge „Veliko srce malom srcu“ Osnovna škola „Vladimir Nazor“ uključila se u projekt „Minute u životu čine razliku“ kojemu je cilj nabavka automatskog vanjskog defibrilatora, odnosno AVD uređaja za školu čija vrijednost je 25.000 kuna.
  Različitim humanitarnima aktivnostima i uz pomoć Osječko-baranjske županije dosad je prikupljena četvrtina potrebnih sredstava, a “Samo pozitiva” se nastavlja sutra, u utorak, u 19 sati kada će igrači NK Dračice i RK Đakovo odigrati revijalnu humanitarnu utakmicu na Božićnom malonogometnom turniru. U prvom poluvremenu utakmice odigrat će se rukomet, a u drugom nogomet. Za vrijeme utakmice gledatelji će moći dati dobrovoljni prilog koji će sakupljati volonteri Nazorove škole. Program će obogatiti i mažoretkinje KUD-a Sklad koje će izvesti dvije točke.
  AVD je maleni, prijenosni uređaj jednostavne primjene sa zadaćom isporuke električne struje osobama koji imaju srčani zastoj uslijed poremećaja ritma. Namijenjen je korištenju laicima, a važno je napomenuti kako se AVD uređajem može pomoći svakome tko se zatekne u školi ili u blizini škole.
  U Hrvatskoj je oko 10 000 djece sa srčanim bolestima, a u zadnje vrijeme sve češće smo svjedoci događaja iznenadnih otkazivanja rada srca na terenima, sportskim dvoranama, u svakodnevnom životu. Najveći potencijalni rizik, koji je gotovo nemoguće predvidjeti je iznenadni gubitak svijesti, koji može biti uzrokovan iznenadnim srčanim zastojem. U trenucima do dolaska službe hitne medicinske pomoći, MINUTE čine razliku između kvalitetnog preživljavanja s očuvanjem svih životnih funkcija ili preživljavanja s teškim oštećenjem svih organskih sustava ili nažalost najčešće smrtnog ishoda.
  Još ranije AVD uređaj nabavila je Osnovna škola Josipa Jurja Strossmayera Trnava.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog