Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Prijem Eskadrile transportnih aviona u Đakovu

  Jučer je (subota 3.12.2016.) u Maloj vijećnici Grada Đakova upriličen prijem za pripadnike HRZ-a i PZO-a, točnije pripadnike Eskadrile transportnih aviona (ETA) koja ove godine obilježava 25 godina postojanja, ističe se u priopćenju Ureda gradonačelnika. Pripadnike ETA-e predvođene zapovjednikom Samirom Ćorićem pozdravio je gradonačelnik Zoran Vinković čestitavši im obljetnicu, pri čemu se prisjetio i naših sugrađana pripadnika Samostalnog zrakoplovnog voda Osijek koji su borbena djelovanja vršili upravo iz Đakova, polijećući s Gajgerove pustare.
  „Izuzetno mi je drago što ste danas ovdje kako bismo se prisjetili heroja Domovinskog rata koji su u poljoprivrednim avionima polijetali s Gajgerove pustare. Posebnu počast odali smo jučer tijekom komemoracije u Otoku svim poginulim pripadnicima HRZ-a i PZO-a te četvorici poginulih pripadnika Samostalnog zrakoplovnog voda Osijek na čelu s poginulim pukovnikom Markom Živkovićem“, rekao je gradonačelnik Vinković.
  Pukovnik Samir Ćorić je istaknuo da je ETA sljednica Samostalnog zrakoplovnog odjeljenja Bjelovar koji je osnovan 26. studenoga 1991. godine te da je u okviru obilježavanja 25. jubilarne obljetnice postojanja i djelovanja organizirana posjeta Slavoniji, pri čemu su pripadnici postrojbe posjetili Otok gdje su sudjelovali u komemoraciju, te Grad heroj Vukovar.
  Uz gradonačelnika Zorana Vinkovića prijemu su nazočili i pripadnici Udruge veterana 122. brigade HV-a Đakovo, kao i đakovački pripadnici Samostalnog zrakoplovnog voda Osijek. Po završetku prijema pripadnici Eskadrile transportnih aviona posjetili su i Gajgerovu pustaru s koje su izvršavane letačke zadaće tijekom Domovinskog rata.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog