Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Piškorevački stočni sajam svakog mjeseca

  Od Nove godine mijenja se dosadašnja praksa sajmovanja stokom u Đakovštini pa će se stočni sajam u Piškorevcima, kako se najavljuje u priopćenju iz Univerzala, umjesto jednom u dva mjeseca, održavati svakog mjeseca, odnosno prvog ili drugog dana, što ovisi je li prvi u mjesecu blagdan ili neradni dan.
  Na taj način, odnosno kroz plasman poljoprivrednih proizvoda, kako u priopćenju pojašanjva predsjednik Gradskog vijeća Goran Soldo, želi se poticati razvoja agrara i ostanak mladih obitelji na selu.
  Osim najave te mjere, u priopćenju se podsjeća da se u sklopu gradskih mjera za poticanje domaće proizvodnje i dalje provodi projekt revitalizacije tržnice, kojim je, uz prvi sat besplatnog parkinga, obuhvaćeno i godišnje licenciranje obiteljskih gospodarstava koji uzgajaju zdravo voće i povrće.
  Ističe se i program bespovratnih potpora za svako novo (samo)zapošljavanje, kojim se mogu ostvariti poticaji do čak 10.000 kuna, ali i subvencioniranje kamata na poslovne kredite s tri postotna poena, a najavljuje se također da je u prihvaćenom gradskome proračunu za 2017. više od šest milijuna kuna predviđeno za dodatne, nove programe i mjere za gospodarstvo, selo i poljoprivredu, u što ulazi i projekt poljoprivredno-obrtničkog inkubatora.

  Foto:Univerzal

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog