Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Otvorena izložba “Dimenzije vremena” Hrvoja Duvnjaka

  Sinoć je u Muzeju Đakovštine otvorena izložba slika “Dimenzije vremena” Hrvoja Duvnjaka, docenta na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.
  Tom izložbom, kako je na otvorenju rekao ravnatelj Muzeja Borislav Bijelić, okonačn je projekt tijekom kojega su se đakovačkoj likovnoj publici predstavile mlade đakovačke umjetnice: Kristina Marić, Dajana Karas, Mirna Petrović i Ana Beljan, bivše studentice osječke Akademije.
  “Nakon četiri izložbe djevojaka koje su izložile svoje diplomske radove, sada imamo i radove njihova mentora koji ima samostalnu izložbu i time smo, kako smo i planirali, zaokružili jedan ciklus koji smo započeli u Noći muzeja”, pojasnio je Bijelić najavivši skoro tiskanje i zajedničkog kataloga.
  Zadovoljstvo realizacijom projekta pokazao je i mentor mladih đakovačkih umjetnica Hrvoje Duvnjak, a o njegovim izloženim radovima govorio je Igor Loinjak, povjesničar umjetnosti.
  “Hrvoje Duvnjak ovom izložbom na neki način nastavlja, ne toliko tematski, uvlačenje sebe u svoje slikarstvo. Prateći ono prije što je radio sa zbijenim, klaustrofobičnim prostorima, onda kasnije odlazak na morske valove pa sad opet vraćanje u jedan zatvoreni komorni prostor, zapravo odaje, ne toliko tematsku zainteresiranost za motiv kojim se bavi, nego zapravo težnja je izraziti svoju emociju, a to je zapravo taj jedan odnos prema zatvorenosti i otvorenosti, kao jedan vid supostojanja između klaustrofobičnosti i agorafobičnosti. Tako da ovaj ciklus radova “dimenzije prostora” su opet njegov jedan odlazak u zatvoreni prostor, u tu klaustrofobiju koju smo mogli vidjeti u radovima od prije desetak godina”, kazao je Loinjak.
  U nazočnosti velikog broja posjetitelja sinoćnju izložbu otvorio je zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić čestitajući na realizaciji projekta, ali i izrazivši nadu da će se nešto slično nastaviti i u sljedećoj.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog