Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Novi projekti Muzeja Đakovštine

  arheologinja-i-etnologinja Sinoć je u Muzeju Đakovštine predstavljen jedinstven projekt arheološke topografije Đakovštine i nova internetska stranica.
  Na području Đakovštine dosad je registrirano 111 arheoloških lokaliteta, pojasnila je mlada arheologinja Jelena Boras koja je i autorica projekta.
  “Suština projekta je pokazati na jednom mjestu sve dosad otkrivene arheološke lokalitete na području Đakovštine, s najosnovnijim podacima o pripadnosti kulturama, zaštićenosti, i u kojoj su fazi, tako da sve bude na jednom mjestu prikazano i onda s tim skupljenim podacima da možemo raditi različite analize. Ukupno je dosad zabilježeno 111 lokaliteta i još uvijek radimo na tome proširujući bazu”, istaknula je arheologinja Jelena Boras koja se u Muzeju Đakovštine nalazi na stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa. Dodaje kako ti lokaliteti vremenski datiraju od prije 6.000 godina prije Krista, preko Antike i Štrbinaca do srednjeg vijeka , odnosno lokaliteta Male crkve pa sve do 18. stoljeća.
  Niti jedan muzej u Hrvatskoj zasada nema ovakvu vrstu prezentacije arheoloških lokaliteta, istaknuto je sinoć na predstavljanju koje je pobudilo veliko zanimanje Đakovčana, a na kojem je novu internetsku stranicu predstavila Marija Gačić, novozaposlena etnologinja.
  “Novu internetsku stranicu smo osmislili zbog toga što se mi ne bavimo samo prikupljanjem predmeta i njihovom obradom, nego i adekvatnom prezentacijom, ali ne samo naše građe nego i cjelokupne djelatnosti. Novom internetskom stranicom stvorili smo si jednu dobru platformu na kojoj možemo dalje prezentirati svoj rad”, kazala je odnedavno zaposlena etnologinja Marija Gačić.
  mlade-snage-muzeja Ravnatelj Muzeja Đakovštine Borislav Bijelić najavio je još neke aktivnosti među kojima je i skoro postavljanje stalnog arheološkog postava za koji su izgradnjom depoa stvoreni prostorni uvjeti, a najavio je i druge aktivnosti kojima će se na dostojan način, kako je rečeno, “predstaviti nove mlade snage Muzeja Đakovštine”.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog