Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nadbiskup Hranić osobama s invaliditetom: “Od vas učimo što znači biti čovjek…”

  Oko 200 osoba s invaliditetom i različitim teškoćama u razvoju, članova njihovih obitelji, njihovih prijatelja i volontera okupilo se u subotu u dvorani Florentini na tradicionalnom predbožićnom susretu koje je organizirao Dom duhovne pomoći Milosrdnih sestara svetog Križa.
  Veselo i raspjevano višesatno druženje počelo je misnim slavljem koje je predvodio đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić koji je u prigodnoj propovijedi istaknuo da se na susretu osjeti “ozračje otvorenog srca za Božju riječ”.
  “Vi radosno sebe, svoj život i svoje srce stavljate u božje ruke i na taj način pokazujete nama ostalima onu vjeru koju su imali Josip i Marija, koji nisu razumjeli, ali su prihvatili kako to Bog ulazi u njihov život. Tako i vi, nerazumijevajući puno toga, ipak u potpunosti svoj život poklanjate Bogu i njega svojim životom hvalite i to je najveća odlika koju može imati čovjek. I stoga mi, koji nemamo takvih poteškoća koje vi imate, od vas učimo što znači biti čovjek, što znači biti otvoren, skroman, zadovoljan s malim, vedri, raspoloženi i raspjevani unatoč poteškoćama….”, kazao je nadbiskup Hranić.
  “Hvala vam na tom svjedočanstvu i pozivu svima nama koji se pravimo važni kako smo zdravi, kako nemamo nikakvih poteškoća, a često puta postajemo obijesni i oholi baš zato što nemamo nikakvih poteškoća, a vi nam pokazujete kako je velik čovjek koji zna biti ponizan i koji poput Marije i Josip stavlja svoj život u Božje ruke….”, zaključio nadbiskup Hranić poručivši da dostojanstvo čovjeka ne ovisi o tome kakva mu je motorika, kako govori, kakve su mu zdravstvene poteškoće, sposobnosti…….

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog