Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Gradsko vijeće jednoglasno za cestu prema gradskoj deponiji

  Gradski su vijećnici na današnjoj 25. tematskoj sjednici jednoglasno podržali prijedlog odluke o dopuni odluke o nerazvrstanim cestama i o davanju suglasnosti na provedbu ulaganja u projekt izgradnje nerazvrstane ceste, čime je, kako je pojasnio gradonačelnik Zoran Vinković, omogućeno nominiranje ceste prema gradskoj deponiji za sredstva Europske unije.
  Taj projekt nominiran je za mjeru 7.2, Ulaganje u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energtije, za tip operacije 7.2.2 Ulaganje u građenje nerazvrstanih cesta Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. Za projekt je izdana i građevinska dozvola, nositelj je Grad Đakovo, a da bi se ispunili svi uvjeti neophodana je i odluka predstavničkog tijela, odnosno Gradskog vijeća, kazao je gradonačelnik.
  Riječ je o javnoj cesti koju će koristiti ne samo Univerzal do svoje deponije, nego i drugi korisnici, a procijenjena vrijednost investicije je 1,3 milijuna kuna, istaknuo je predsjednik Gradskog vijeća Goran Soldo naglasivši da je dužina ceste 497, a širina 5 metara te da će se graditi i sva potrebna infrastruktura, odnosno vodovodna mreža, odvodnja, rasvjeta, DTK kablovi…
  Većina sredstava, odnosno 85 posto osigurava EU, a 15 posto država, dok je Grad osigurao sredstva za predfinanciranje projekta uz mogućnost povrata tih sredstava, rečeno je na sjednici.
  Iako su podržali projekt, oporbeni vijećnici SDP-a i HDZ-a tijekom rasprave ukazali su na tehničke propuste nominacije, na kašnjenje i izostanak podrške županije ovakvim projektima.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog