Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Dvjesto tisuća kuna za učenike i studente

    U Gradskoj vijećnici danas su potpisani ugovori o stipendiranju i kreditiranju učenika i studenata u ovoj školskoj i akademskoj godini. Ove godine odobreno je 13 studentskih stipendija i 10 kredita te 6 učeničkih kredita.
    Mjesečni iznos stipendije od 450 kuna dragocjena je pomoć Nikoli Čališu, studentu Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.
    “Puno znači meni i mojoj obitelji kako bi poboljšao budžet i lakše studirao u Zagrebu budući da je tamo i drugačiji standard života. Stoga mi to pomaže u takvom gradu i toplo se nadam da ću jednoga dana toliko moći zaraditi, da ću se moći vratiti i živjeti općenito u Hrvatskoj, a nadam se u Đakovu jer je ovdje mirniji i ljepši život. Fakultet na kojem studiram i posao s kojim ću se baviti deficitarno je zanimanje i stoga mislim da ima puno mogućnosti u Hrvatskoj po tom pitanju, i ne samo u Hrvatskoj, nego u cijelom svijetu, to je traženo zanimanje “, izjavio je za naš radio Nikola nakon potpisivanja ugovora o stipendiranju.
    Iznos kredita, odnosno stipendije kreće se od 300 do 500 kuna, što ovisi o mjestu studiranja, odnosno školovanja.
    Ukupno je potpisano trideset ugovora o stipendiranju i kreditiranju, a ukupna vrijednost je oko 200 tisuća kuna, istaknuo je gradonačelnik Zoran Vinković.
    “Na ovaj način Grad Đakovo želi dodatno pomoći i učenicima i studentima, uz sufinanciranje prijevoza, evo na ovaj način želimo kroz stipendije i kredite pomoći djecu u školovanju, a moja želja je da prije svega dobro uče da ne moraju vraćati kredite, stipendije su bespovratne s obzirom da su to odlični učenici, a nakon završetka školovanja da pronađu posao u rodnom gradu, Slavoniji, u Hrvatskoj i da ne moraju ići diljem svijeta”, poručio je gradonačelnik.

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog