Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Web anketa: Treba li i u Đakovu postojati ulica ili trg posvećen Vukovaru?

  Uoči 25. obljetnice vukovarske žrtve ponovno je aktualizirana inicijativa da se u Đakovu po tom gradu heroju nazove jedna ulica ili trg.

  Gradskoj vlasti, odnosno Odboru za imenovanje ulica i trgova upućen je javni poziv da “konačno uoče da smo jedan od rijetkih gradova koji niti jednu ulicu ni trg nije posvetio gradu heroju – Vukovaru”.

  Unatoč svemu što je Đakovo učinilo za Vukovar i Domovinski rat, kao trajni i neuništiv spomen, vječno sjećanje i zahvalnost na žrtve tih događanja, nedostaje nam ulica GRADA VUKOVARA”, navodi se u javnom pozivu upućenom gradskoj vlasti i Odboru za imenovanje ulica i trgova uz poziv “da u što skorije vrijeme pronađu najprimjereniju ulicu ili trg i imenuju je Ulicom grada Vukovara”.

  Vukovarska ulica već postoji u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku, Ivanić Gradu, Dramlju, Kloštar Ivaniću, Puli, Čakovcu i Varaždinu, dok je Ulica grada Vukovara svoje mjesto našla u Đurđevcu, Čepinu, Bapskoj, Našicama, Zagrebu, Sisku… Još je zanimljiviji podatak da u Vukovaru postoji Đakovačka ulica.  Ovotjedno pitanje naše Web ankete je:

  [socialpoll id=”2401307″]

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog