Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Proračun zadržava socijalnu i jača razvojnu komponentu”

  Nakon konsolidiranja gradskog proračuna u prošloj i rekordne realizacije u ovoj godini, koja će biti preko 90 posto, proračun za 2017. godinu planiran je još ambicioznije u iznosu od 79,9 milijuna kuna, navodi se u priopćenju predsjednika Gradskog vijeća Gorana Solde u kojem se ističe da “proračun zadržava socijalnu i jača razvojnu komponentu.”
  Pojašnjava da je stabilizacijom financija Grad napokon dobio priliku aplicirati na natječaje za eurosredstva, što je sve dosad bilo neizvedivo zbog obaveznog vlastitog udjela u sufinanciranju odobrenih projekata.
  “Novi proračun zadržava bespovratne potpore poslodavcima za (samo)zapošljavanje u iznosu do 10.000 kuna, subvencioniranje kamata na poslovne kredite za tri postotna poena, ali i osigurava nove potpore za obrtnike, male i srednje poduzetnike, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, za najbolji poduzetnički projekt, mlade i žene poduzetnice, stručna usavršavanja, prekvalifikacije i edukacije”, navodi se u priopćenju. U 2017. više novca će, kako se najavljue, biti usmjereno “u gospodarsku aktivnost, u nova radna mjesta, poljoprivredu, obrtništvo i poduzetništvo, u razvoj kapitalnih projekata i investicija, a planirana su i sredstva za razvoj kontinentalnog turizma, lova i ribolova, sufinanciranje sajmova, uređenje jezera, osnivanje klastera i grupa za male i srednje poduzetnike, za novi projekt “Kupujmo đakovačko – sačuvajmo radno mjesto!”, sredstva za izradu projektne dokumentacije za poduzetnički inkubator, natkrivanje Gradske tržnice i natkriveni bazen”.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog