Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Projekt “Ukradeno-vraćeno djetinjstvo”

  projekt-djetinjstvo Ove se školske godine tijekom studenoga u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ u Đakovu i u Osnovnoj školi „Ivana Brlić-Mažuranić“ u Strizivojni po prvi puta provodi projekt Ukradeno – vraćeno djetinjstvo – sjećanje na djecu stradalu u Domovinskome ratu.
  U Domovinskome ratu u Hrvatskoj stradalo je preko 400 djece, a pored Vukovara, najveći broj stradale djece je u Slavonskome Brodu. U Đakovu je tijekom raketiranja grada od strane JNA u travnju 1992. godine poginuo dječak Josip Ivančić, koji je u to vrijeme bio učenik 8. razreda.
  “Ne postoji sustavan način obilježavanja sjećanja na stradalu djecu u Republici Hrvatskoj i ovim projektom to želimo promijeniti”, ističu inicijatorice Mira Racić, nastavnica hrvatskog jezika u Nazorovoj školi i Zrinka Racić, nastavnica povijesti u Strizivojni.
  “Ideja projekta jest očuvati sjećanje na svu djecu kojima je zbog rata oduzeto djetinjstvo, bilo da su smrtno stradala, bilo da su ranjena, ostala bez jednoga ili oba roditelja ili jednostavno zbog ratnih strahota nisu mogla proživjeti svoje djetinjstvo u pravom smislu te riječi.
  Glavna aktivnost projekta jest prikupljanje igračaka i predmeta koji će biti donirani – u Nazorovoj se školi prikupljao školski pribor za SOS Dječje Selo Ladimirevce, a u Strizivojni dječje igračke, školski i didaktički pribor za Dječji dom Klasje u Osijeku.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog