Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Otvorena izložba o blaženom Stepincu

  Naziv izložbe “Kardinal Alojzije Stepinca – Put svetosti zapravo bi trebao biti “Križni put svetosti” s obzirom na životni put ovog blaženika i ono što je proživio tijekom komunističke vlasti”, naglasio đakovačko osječki nadbiskup u miru Marin Srakić otvarajući tu izložbu u Spomen-muzeju biskupa Josipa Jurja Strossmayera.
  Izložba obuhvaća velike fotografije iz života i djelovanja blaženog Stepinca koje prate i njegove riječi-poticaji, odnosno citati. Osim toga, na “vremenskoj lenti” istaknuti su najvažniji događaji iz Stepinčeva života, kao i važni događaji iz hrvatske i europske povijesti kako bi se razumio cjelokupni kontekt vremena u kojem je Stepinac živio. Isto tako, izložba obuhvća i brončane skulpture blaženog Stepinca, portret u gipsu te medalje koje su mu posvećene.
  S obzirom da je izložba postavljena u Spomen-muzeju biskupa Strossmayera ona je, kako je kazao mons. Vladimir Dugalić, spojila dvojicu velikana hrvatske povijesti – blaženog Stepinca i biskupa Strossmayera za kojega je i sam Stepinac rekao da je, “što ga više upoznaje, učinio puno za hrvatski narod”.
  Dogradonačelnik Mirko Ćurić istaknuo je edukativnu vrijednost izložbe koja će, nakon Bruxellesa, Zagreba, Siska…, Osijeka i Đakova, biti otvorena i u Vukovaru, a u planu su i druga mjesta u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu.
  Organizatori izložbe su Đakovačko-osječka nadbiskupija, Institut za novu evangelizaciju „Sv. Ivan Pavao II.“ Osijek i Spomen muzej J. J. Strossmayera u Đakovu.

  otvorenje

  fotografije-i-poruke

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog