Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Održana 19. Smotra starogradskih pjesama i plesova

  Prošle subote, u organizaciji Saveza kulturno-umjetničkih društava Grada Đakova, Turističke zajednice Grada Đakova i Kulturno-umjetničkoga društva „Sklad“ Đakovo te u suorganizaciji Kulturno-umjetničkoga društva „Šokadija“ Budrovci – kao prva manifestacija u okviru programa „Svome Gradu za blagdane“ – u Društvenom domu u Budrovcima održana je 19. Smotra povijesnih i građanskih plesova i starogradskih pjesama Hrvatske.
  Zbog uređenja i adaptacije gledališta u dvorani Centra za kulturu Đakovo, gdje su se održavale dosadašnje smotre, ovogodišnja je održana u Društvenom domu u Budrovcima. Smotru je otvorio predsjednik Saveza Kulturno-umjetničkih društava Grada Đakova i KUD-a „Šokadija“ Budrovci – Tomislav Vuković, a urednik Smotre bio je Robert Vildman.
  Nastupali su Plesna skupina „Divertimento“ iz Zagreba, Ženska klapa „Certissa“ iz Đakova, KUD „Mičevec“ iz Mičevca, Plesna udruga „Stari fijaker“ Đakovo uz pratnju Puhačkog orkestra Dobrovoljnoga vatrogasnog društva Đakovo, Ženska pjevačka skupina KUD-a „Šokadija“ Lipovac, KUD „Sklad“ Đakovo, KUD „Brodosplit“ iz Splita, Hrvatska pjevačka skupina „Slavča“ iz Nove Gradiške i KUD „Antun Mihanović“ iz Klanjca. Na kraju programa članovi KUD-a „Sklad“ Đakovo i po jedan par svih sudionika otpjevali su pjesmu „Ajde, Kato, ajde zlato“.

  Tekst i foto: Željko Vurm

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog