Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Od kršćana se zahtijeva postojanost u vjeri, nadi i ljubavi”

  Sinoćnjim misnim slavljem u đakovačkoj prvostolnici, koje je predvodio nadbiskup Đuro Hranić, zaključena je Izvanredna sveta godina – Jubilej milosrđa u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, objavio je Nadbiskupijski tiskovni ured.
  U svojoj homiliji, a nadovezujući se na odlomak naviještena Evanđelja po Luki, nadbiskup Hranić između ostalog je rekao kako je svako vrijeme vrijeme Kristova dolaska jer je obilježeno eshatološkim znakovima koje nabraja evanđelist Luka: veliki kozmički poremećaji i kataklizme; potresi, pošasti, glad svjetskih razmjera, opći svjetski metež, ratovi, ljudska zloća i grijesi te progonstva Božjih ljudi prisutna su na sve strane kroz povijest, pa i danas.
  14-11_jubilej_dj_2 „I u današnjem svijetu nepopularno je biti kršćanin. Često zbog svojih uvjerenja kršćani bivaju javno ismijavani i osuđivani. U mnogima zemljama još uvijek kršćani bivaju ubijani na razne načine, samo zbog toga jer vjeruju u Krista i pripadaju Crkvi. U 20. je stoljeću Crkva imala više mučenika nego u prva tri stoljeća zajedno. Današnja čitanja žele reći: Isplati se biti Bogu vjeran pa i onda kad se zbog toga mora trpjeti. Istina, nisu svi pozvani na krvno mučeništvo, no većina će ipak svoju vjernost Kristu i Crkvi te postojanost u vjeri i u dobru trebati znati posvjedočiti u porugama, ismijavanjima, klevetama, omalovažavanjima zbog Isusova imena i nauka“, rekao je nadbiskup.
  Nadbiskup Hranić na kraju je istaknuo da se od kršćana zahtijeva postojanost u vjeri, nadi i ljubavi, jer su to stvarnosti koje su trajno ugrožene u ovom smrtnom životu.

  Foto: NTU/A.B.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog