Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Najavljena energetska obnova dječjih vrtića i još 10 zgrada

  Univerzal pokreće novi ciklus energetske obnove stambenih zgrada i gradskih dječjih vrtića, najavio je na konferenciji za novinare gradonačelnik Zoran Vinković. Dosad su, kako je rekao, riješene tri zgrada, a ove godine bit će potpisani ugovori za još deset zgrada.
  “Ukupna vrijednost obnove tih zgrada je 8,1 milijun kuna, a od toga je gotovo 5 milijuna kuna bespovratnih sredstava Fona za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a napominjem da je projektna dokumentacija vrijednosti oko 600 tisuća kuna bila bespovratna i da smo osigurali kroz Univerzal besplatnu projektnu dokumentaciju za sve stanare”, pojasnio je gradonačelnik naglasivši da je višestruka korist od tih projekata, od uštede na energentima, do ljepših vizura grada.
  Već ove godine kreće izrada projektne dokumentacije za energetsku obnovu tri gradska dječja vrtića; Vila, Botićeva i Mažuranac, najavio je gradonačelnik.
  Ti projekti bit će prijavljeni na natječaje Fonda za energetsku učinkovitost, ali i one europske, rečeno je na konferenciji za novinare na kojoj je Goran Soldo, predsjednik Gradskog vijeća, podsjetio da su energetski certifikati izrađeni za 55 zgrada od ukupno 64, s koliko Univerzal upravlja, a za 20 zgrada izrađena je i ostala projektna dokumentacija koja stanare, kako je rekao, nije koštala ništa. Cilj je prepoloviti potrošnju energije na godišnjoj razini, a to je i uvjet apliciranja za sredstva Fonda, pojasnio je Soldo najavivši da u energetsku obnovu idu zgrade na Vijencu kardinala Stepinca broj 2, 7, 24, 28, 20, 22 i broj 6, Augusta Cesarca broj 6 do 8, Palmotićeva 1, Ljudevita Gaja broj 2.
  Predstavnici Grada i Univerzala pozvali su stanare i drugih zgrada da se uključe u ovaj projekt energetske obnove, a za tu su namjenu osigurani i povoljni kreditni uvjeti.
  Govoreći o energetskoj obnovi vrtića Soldo je naglasio podatak o 25 postotnom povećanju broja djece, a kao prioritet obnove izdvojio je Vrtić na Vili.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog