Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Izglasan proračun za sljedeću godinu

  antun-galic S 13 glasova za i 3 HDZ-ova i SDP-ova protiv prihvaćen je prijedlog proračuna za sljedeću godinu u iznosu od 79,9 milijuna kuna.
  Obrazlažući prijedlog, gradonačelnik Zoran Vinković naglasio je da je prijedlog proračuna razvojni i socijalni te da će nastaviti pozitivne trendove koji su zamjetni u gradu.
  “Smanjenje nezaposlenosti od 22 posto u odnosu na prošlu godinu, povećanje zaposlenosti, a sve to ima veze i s mjerama koje smo poduzimali, ali i s investicijama koje su u tijeku, a svakako najveća je rekonstrukcija Strossmayerova trga, gradski bazen, niz ulaganja u prigradskim naseljima ..”, pojasnio je gradonačelnik dodavši da će se taj trend nastaviti i u ovoj godini te da ovaj proračun nije predizborni, kako ga neki prikazuju.
  “Proračun je nešto ambicioznije planiran i predstavlja potrebe grada i prigradskih naselja,
  Naglasio je također da se računa i na sredstava europskih fondova i ministarstava
  Zamjerivši oporbi izostanak prijedlog i amandmana, Goran Soldo, predsjednik Gradskog vijeća, istaknuo je da je proračun stabilan, kontinuiran, razvojan i socijalan.
  “Po prvi put imamo situaciju da je 20 posto proračuna direktno planirano za pomoć gospodarstvu, za pomoć OPG-ovima, malim i srednjim poduzetnicima, za pomoć i razvoj kontinentalnog turizma i poduzetničkih ideja i projekata, ženama u poduzetništvu, a proračun predviđa i izradu velikog broja projektne dokumentacije za fondove EU, Projektni centar, natkriveni bazen i za niz investicija koje su neophodne građanima Đakova”, kazao je Soldo.
  nina-poloski Za HDZ proračun nije ni razvojni ni socijalni, nego predizborni, a vijećnik Antun Galić naglasio je da nije ni usklađen sa željama mjesnih odbora.
  SDP-ova vijećnica Sanja Bježančević, iako je pohvalila povećanje sredstava za predškolski standard, zamjerila je netransparentnost rashodovne strane te naglasila da je proračun kopija dosadašnjih, dok je HNS-ova vijećnica Ljiljana Pološki Jurjević podržala proračun posebno zbog, kako je naglasila, sredstava predviđenih za rješavanje komunalne infrastrukture u drugom dijelu Ulice Otona Ivekovića što je, kako je konstatirala, i bio uvjet za podršku proračunu.
  foto-hss-proracun I HSS-ovi vijećnici podržali su proračun za sljedeću godinu, a to su najavili na konferenciji za novinare uoči sjednice Gradskog vijeća. Vijećnik Nikola Lelas posebno je pohvalio osnivanje Odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam što je i bila ideja HSS-a.
  “Kroz sve te projekte koje smo u taj Upravni odjel ugradili mislim da je to ono što bi svi skupa trebali raditi, svatko na svom području djelovanja, da bi politikom malih koraka pomogli sami sebi”, zaključio je Lelas.
  Većinom glasova prihvaćen je i rebalans proračuna za ovu godinu te Strategija razvoja grada do 2020. godine, a vijećnici su razmotrili i izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Grada, izmjene Odluke o komunalnom redute još nekoliko točaka iz svoje nadležnosti.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog