Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Voćari i dalje bez hladnjača

  U Gradskoj nastavno sportskoj dvorani otvoreni su 15. Jabučini dani, odnosno 15. županijska, 11. regionalna i 9. međunarodna izložba jabuka čiji organizator je Udruga voćara “Voćar ” Đakovština i Savjetodavna služba.
  Ovogodišnje Jabučine dane prati izuzetno veliki odaziv izlagača, odnosno 90 izlagača među kojima je, kako ističe Katica Maras, 28 proizvođača jabuka.
  grbesa Izlagače i posjetitelje pozdravili su Josip Đelagić, predsjednika Udruge voćara “Voćar” Đakovština, dožupan Dragan Vulin, predstavnici Savjetodavne službe i Hrvatske voćarske zajednice, a otvorenju je bio nazočan i pomoćnik ministra poljoprivrede Krunoslav Karalić koji je istaknuo da su problemi voćara vezani uz strukturne probleme, izloženost snažnoj konkurenciji na razini Europske unije, ali i izloženost “sve većim ekstremnim vremenskim prilikama”. S tim u vezi rekao je da je dosadašnja vlada pripremila niz mjera kojima je cilj poboljšanje stanja u voćarstvu, a među tim mjerama je i prijedlog za namirenje šteta od mraza o čemu bi trebala odlučiti nova vlada kad bude predlagala proračun za 2017. godinu.
  zv Ovogodišnje jubilarne Jabučine dane otvorio je gradonačelnik Zoran Vinković istaknuvši da se puno toga u hrvatskom voćarstvu nije promijenilo u posljednjih 15 godina jer su, kako je naglasio, i dalje isti problemi vezani uz otkup i nedostatak hladnjača. Pozvao je novu vladu da svojim zakonskim rješenjima omogući voćarima zaštitu i sigurnost.
  Osim izložbe i prigodne prodaje jabuka, voćnih prerađevina, meda i različitih rukotvorina, održan je i okrugli stol o stanju u voćarstvu.
  jabuke Isto tako, bit će dodijeljene nagrade za najuređeniji voćnjak i najljepše osmišljeni izložbeni prostor, a bit će proglašeni i rezultati regionalnog edukacijskog natjecanja u kvaliteti jabukovače.
  Jabučini dani završavaju sutra, a u programu otvorenja danas su sudjelovali polaznici Dječjeg vrtića i učenici Srednje strukovne škole Antuna Horvata.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog