Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U Josipovcu otvoren Misijski centar bl. Zdenke Schelingove

  U Josipovcu Punitovačkom otvoren je Misijski centar blažene Zdenke Schelingove koji će voditi časna sestra Renata Bunjova, članica Slovačke provincije Milosrdnih sestara sv. Križa, i profesorica misiologije Visoke zdravstvene škole u Bratislavi. Prva je to misija ovakve vrste u Hrvatskoj s ciljem jačanja i njegovanja nacionalnog i vjerskog identiteta i povratka korijenima vjere. Program misije obuhvaća pastoralni rad sa djecom i mladeži, pastoralni program za odrasle, socijalni i zdravstveni rad s bolesnima, nemoćnima, starima i siromašnima.
  Do realizacije Misije došlo je suradnjom Saveza Slovaka RH, josipovačke Matice slovačke i Općine Punitovci sa Đakovačko-osječkom nadbiskupijom.
  Misijski centar nalazi se u prostoru josipovačkog Kulturnog doma, a otvorenju su, uz brojne vjernike, bile nazočne i Milosrdne sestre svetog Križa iz Đakova i Slovačke, prostor je blagoslovio župnik Đurica Pardon.
  Voditeljicu Misije financira Veleučilište zdravstva i socijalnog rada sv. Elizabete u Bratislavi, program se ostvaruje doprinosima donatora, a prostor kao i opremu osigurala je Općina Punitovci. (Mirko Knežević)

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog