Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Radnici i dioničari Đakovštine d.d. ne odustaju

  Odlukom Visokog trgovačkog suda odbijena je žalba Udruge Đakovština – radnici i dioničari za isplatu 83 milijuna kuna.
  ” U parničnom predmetu tužitelja Udruga Đakovština-radnici i dioničari protiv tuženika Republike Hrvatske, zaprimljena je presuda Visokog trgovačkog suda Republike Hrvatske od 31. kolovoza 2016., kojom presudom je žalba tužitelja odbijena kao neosnovana i potvrđena je prvostupanjska presuda Trgovačkog suda u Zagrebu”, navodi se u priopćenju zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva.
  “Trgovački sud u Zagrebu je svojom presudom odbio tužitelja Udrugu Đakovština-radnici dioničari s tužbenim zahtjevom kao neosnovanim u cijelosti. Tužbenim zahtjevom od Republike Hrvatske tražena je isplata iznosa od 83,223.300 kuna s pripadajućom kamatom tekućom od 17. veljače 2012., na ime naknade štete koju je tužitelj potraživao s osnova neobjavljivanja ponude za preuzimanje društva Đakovština d.d.
  Kako prvostupanjski, tako i drugostupanjski sud, u cijelosti su prihvatili stavove i argumentaciju državnog odvjetništva da na strani tuženika nisu ispunjene sve pretpostavke odgovornosti za štetu, sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima”, ističe se u priopćenju zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva.

  Udruga Djakovstina novi prostor U Udruzi Đakovština, kako doznajemo od predsjednika Radomira Blažević, nisu iznenađeni ovakvim ishodom.
  “Još nismo dobili nikakav službeni dokument vezano za ovu odluku Visokog trgovačkog suda u Zagrebu, ali na prvu ruku mogu komentirati da nismo previše ni iznenađeni ovakvom odlukom s obzirom na stanje u hrvatskom pravosuđu općenito. Prvi korak koji ćemo poduzeti nakon što dobijemo rješenje o odbijanju naše žalbe je žalba Vrhovnom sudu, poslije toga Ustavnom sudu RH i onda na kraju i Strasbourgu. Mi smo u međuvremenu ove godine poslali sve dokumente vezane uz slučaj “Đakovština” u Strasbourg i imamo već neke neslužbene ocjene takvog ponašanja hrvatskog pravosuđa”, izjavio je predsjednik Blažević najavljujući reakciju nakon što stigne službena odbijenica žalbe.
  Udruga Đakovština -radnici i dioničari okuplja 471 člana.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog