Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Izložba “20 slikarskih godina Krunislava Stojanovskog” u Muzeju Đakovštine

  U Muzeju Đakovštine sinoć je otvorena retrospektivna izložba slika Krunislava Stojanovskog “20 slikarskih godina”. Autor je dosad izlagao na više od 50 samostalnih i isto toliko skupnih izložbi u Hrvatskoj, Makedoniji, Austriji, Finskoj, njemačkohj, Italiji, Nizozemskoj, Turskoj, Jučnoj Korjei, Južnoj Africi, Sloveniji, BiH, Mađarskoj.
  izlozba Riječ je o izložbi koju, kako je istaknuo sam autor, već dvije godine prezentira u više zemalja, a trenutno izložba putuje Slavonijom gdje će biti postavljena u pet gradova.
  “20 godina slikarstva kroz osam ciklusa koje konstantno radim od studija do danas, 400 slika iz kojega se, shodno izložbenom prostoru, odabere određeni broj slika, a slike se pretežito bave temom malog čovjeka i njegove pozicije u društvu, a što se najbolje vidi na ciklusu Lica. Tu su također i ekološke teme i problematike kroz ciklus Kristali, Reljefi i Zemlja, kao i neka konceptualna razmatranja u hommageu Juliju Kniferu u ciklusu Meandri, a tu su još ciklus Plohe, Energije, Kalevala mit o nastanku svijeta koji je specifičan po tome što je nespojiv s drugim mitovima u Europi”, pojasnio je slikar.
  O izloženim radovima govorio je ravnatelj Muzeja Borislav Bijelić, izložbu je otvorio dogradonačelnik Ivan Išasegi, a na otvorenju su bili i predstavnici Makedonskog kulturnog društva Braća Miladinov iz Osijeka.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog