Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Izgradili nelegalno postrojenje za proizvodnju eurodiesela

  Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave osječko – baranjske i službenici Carinske uprave, Područni ured Osijek, Odjel za mobilne jedinice Osijek i Odjel za carinske istrage, u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Osijeku, dovršili su dio kriminalističkog istraživanja nad više hrvatskih državljana, objaveljno je na izvanrednoj konferenciji za novinare. Osumnjičenici su, s ciljem prisvajanja nepripadne imovinske koristi na štetu proračuna Republike Hrvatske na području Đakovštine, u za sada neutvrđenom razdoblju, a najmanje od 1. siječnja do 28. srpnja ove godine, izgradili nelegalno postrojenje za proizvodnju eurodiesela. Sačinjavali su i upotrijebili krivotvorenu poslovnu dokumentaciju više trgovačkih društava, kojom su prikazivali fiktivnu prodaju plavog diesela i fiktivnu kupovinu eurodiesela, kako bi prikrili proizvodnju i prodaju patvorenog eurodiesela.
  Pretvaranjem plavog diesela u eurodiesel jedna od navedenih osoba je kroz svoja trgovačka društva izbjegao plaćanje trošarina za promet naftnim derivatima u iznosu većem od tri milijuna kuna, a fiktivnom kupovinom eurodiesela izbjegao je i plaćanje poreza na dodanu vrijednost u iznosu većem od milijun kuna. Oprani plavi diesel kao eurodiesel počinitelji su stavljali u promet veleprodajom i maloprodajom putem benzinskih postaja u njihovom vlasništvu i tako za sebe pribavljali nepripadnu imovinsku korist.
  Provedenim kriminalističkim istraživanjima policijskih službenika i Inspekcije zaštite okoliša sumnja se da su hrvatski državljani, vlasnici i korisnici nekretnina i postrojenja na području Đakovštine počinili i kazneno djelo onečišćenje okoliša.
  Počinitelji su u za sada neutvrđenom razdoblju, a najmanje od 1. siječnja do 28. srpnja ove godine, u nelegalnom postrojenju za proizvodnju patvorenog eurodiesela na području Đakovštine, prilikom obavljanja nelegalne proizvodnje eurodiesela, protivno propisima ispustili u tlo neutvrđenu količinu tvari i otpadne smjese i na taj način ugrozili biljni i životinjski svijet na tom području.
  Tijekom današnjeg dana pritvorskom nadzorniku predano je četvero uhićenika. Kaznenu prijavu policija podnosi protiv deset osumnjičenika i četiri pravne osobe.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog